Öne Çıkanlar azerbaycan Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank türkiye istanbul çin 17 Mart 2024 Pazar Gündemi sigara CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut

MHP'li Usta'nın Girişimleri Sonuç Verdi

Aslen Havzalı olan ve Tekirdağ'da yaşayan ailenin gelinleri F.K. bundan 4 sene önce, biri 4 biri 6 yaşında olan çocuklarını da alarak terör örgütü DEAŞ’a katılmıştı. O gün bu gündür torunlarına hasret olan Hatice K. geçtiğimiz aylarda Samsun Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta’yı ziyaret ederek yardım istemişti. Konu ile ilgili Bağdat Büyükelçisi ile konuşan Usta, çocukların annelerinin öldüğünü, şuan biri 8 diğeri 10 yaşında olan iki çocuğun ise Bağdat’taki DAEŞ’lı annelerin ve çocuklarının tutulduğu esir kampında olduğunu öğrendi.  Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ı da durumdan haberdar eden Usta, çocukların yurda döndürülmesi için girişimleri başlattı. Yoğun diplomatik girişimlerin sonucunda iki çocuk 18 Ekim tarihinde Ankara’ya döndü.


USTA ÇOCUKLARI ZİYARET ETTİ

Erhan Usta, ailelerine teslim edilmeyi bekleyen iki çocuğu kaldıkları çocuk evi sitesinde ziyaret etti. Çocuklarla beraber Tekirdağ’daki aile ile görüntülü arama gerçekleştiren Usta, aileye “Biz sağ salim yavrularımızı yurda getirdik, bundan sonra onları vatanına, milletine hayırlı çocuklar olarak yetiştirmek için size daha büyük iş düşüyor.” dedi. Görüşme sonrası çocuklarla biraz daha vakit geçiren Usta, çocuklara, çikolata ikram ederek, hediyeler verdi. Çocukların, çikolatalara ve şekerlemelere değil de masadaki çay şekerinden almak için izin istemeleri üzerine duygusal anlar yaşandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayşegül 5 yıl önce

Sayın vekilimiz cok değerli abimiz gurur duyuyoruz seninle selamlar saygılar

Avatar
Ersin Raylaz 5 yıl önce

Adamdır Erhan Usta Abimiz. Her zaman garibanın yanında hukuksuzluklarin karşısındadir.