Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU

MHP'li Yalçın: Davutoğlu’nun Rotayı Şaşırmış Haliyle Liderimize Laf Etmesi Kabullenilemez

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Ahmet Davutoğlu’nun, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye edep, haya ve saygı sınırlarını aşan çirkin ithamları ayaklarımız altındadır. Sayın Davutoğlu’nun rotayı şaşırmış, zillet ve rezalete dalmış haliyle liderimize laf etmesi kabullenilemez” dedi.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamayla “mazul Başbakanlardan” ifadesini kullandığı Ahmet Davutoğlu’na yanıt verdi. Davutoğlu’nun bir süreden beri sindiği köşesinde, “başarısızlık, kabahat ve veballerinin özeleştirisiyle meşgul olması gerekirken, büyük bir unutkanlıkla eski defterleri karıştırma cüretini gösterdiğini” belirten Yalçın, “Geçmişte yaşananları yeniden hatırlatmakta fayda vardır” diyerek, 7 Haziran 2015 genel seçimleri sonrasındaki sürece işaret etti. Yalçın, şunları kaydetti:

“Koalisyona İsteksiz Taraf Kendisi Oldu”

“MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile dönemin AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu arasında 17 Ağustos’ta TBMM’de yapılan görüşmeden olumlu bir sonuç çıkmamıştır. Bu görüşme, kamuoyuna ‘MHP’ye de gittik ama olmadı. Koalisyonu istemediler’ demek için bir bahane teşkil etmiştir.  
Davutoğlu toplantıdan çıktıktan sonra, MHP’nin koalisyon kurma niyetinin olmadığını büyük bir pişkinlikle iddia etmiştir. MHP’nin aslında koalisyon için gerekli hazırlıkları yaptığına, ancak bunun için bazı şartlar öne sürdüğüne de hiç değinmemiştir. Oysa hakikat hiç de Davutoğlu’nun açıkladığı gibi değildir. İsteksiz taraf kendisi olmuştur.
Ahmet Davutoğlu o dönemde MHP lideriyle yaptığı görüşmeden bir netice çıkmamasının vebalini Devlet Bahçeli’ye yükleyerek gayriahlaki ve pişkin bir siyasi tutum takınmıştır.
Davutoğlu; içeride başka, dışarıda başka konuşarak ikiyüzlü siyasetin manidar örneklerinden birini sergilemiştir.
CHP’ye olduğu gibi MHP’ye de koalisyon teklifi yapılmamış, erken seçim hükümeti önerilmiştir.
Başından beri Davutoğlu’nun amacı ne yapıp yapıp yeniden seçime gitmektir. Bilindiği gibi bu da gerçekleşmiştir.”

“Okyanus Ötesinde Hayati Devlet Meselelerini De Görüştünüz Mü”

Yalçın, MHP’ye yönelik algı operasyonlarına girişilmesinin “Pensilvanya taktiği” olduğunu öne sürerken, “Davutoğlu’nun gerçekleri saptıran dünkü kaypak açıklaması da bu taktiğin devamı niteliğindedir” dedi.

Davutoğlu’nun “Okyanus ötesine giderek FETÖ’nün elebaşıyla görüştüğünün bilindiğini” ifade eden Yalçın, şöyle devam etti:
“O zaman kendisine soruyoruz. Siz Pensilvanya’da hangi parti meselelerini konuştunuz? Okyanus ötesinde hayati devlet meselelerini de görüştünüz mü? Birlikte hangi kararları aldınız, hangi algı operasyonlarına girişmeyi planladınız? 35 gün süren istikşafi görüşmeler sonrasında ‘Biz CHP ile koalisyon yapmak istemiyoruz’ dediniz mi demediniz mi? Sayın Bahçeli’yle 17 Ağustos 2015 günü yaptığınız son görüşme sırasında koalisyonu partide başkalarının istemediğini söyleyerek neden sorumluluğu üzerinizden atmaya çalıştınız?
 
“Slime’ Tipi Kanserojen Politikacı Devşirme”

Ahmet Davutoğlu tarafından erken seçim için geçiş hükümeti oluşturmak üzere siyasette her kaba girebilen, her siyasi renge uyum sağlayabilen, eşik bekçiliğine ve at uşaklığına müsait birtakım dönme ve devşirmelerin toplandığı unutulmamıştır.
‘Slime’ tipi kanserojen politikacı devşirme ve kiralama yöntemini siyasi geleneklerimize yerleştiren Ahmet Davutoğlu’dur.
Davutoğlu, siyasi devşirmeler ve kiralık politikacıların desteğinde geçiş hükümeti kurarak ülkeyi seçime götürmüştür.

“Yaşanan Toplu Ölümlerin Vebali Ahmet Davutoğlu’na Aittir”

Ülkenin 1 Kasım 2015 erken seçimlerine giden süreçte yaşadığı kaosun, olağan dışı terör saldırıları yüzünden verilen şehitlerin, yaşanan toplu ölümlerin vebali Ahmet Davutoğlu’na aittir.
Biz Sayın Davutoğlu’nu, Süleyman Şah utancının mimarı, PYD’nin Habur’daki mihmandarı, 15 Temmuz’un kaçkını ‘serok Ahmet’ olarak hatırlıyoruz.
Ahmet Davutoğlu’nun, MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye edep, haya ve saygı sınırlarını aşan çirkin ithamları ayaklarımız altındadır. Sayın Davutoğlu’nun rotayı şaşırmış, zillet ve rezalete dalmış haliyle liderimize laf etmesi kabullenilemez.
Genel Başkanımız Sayın Bahçeli’nin ‘Ahmet Davutoğlu ölçüsüyle birilerinin izah etmesi lazım’ dediği hadisenin özeti bundan ibarettir.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.