MHP'li Yönter: Yardıma Muhtaç Vatandaşlarımızın Sayısı Giderek Artıyor

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Meclis Başkanlığı'na Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan’ın yanıtlaması istemiyle  yazılı soru önergesi verdi.
 
MHP Milletvekili Yönter; “Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, nüfusun yüzde 15’inden fazlasının yoksulluk sınırı altında olduğu Türkiye’de, milyonlarca hane yaşamını yardıma muhtaç bir şekilde sürdürmektedir. Son yıllarda yardıma muhtaç vatandaşlarımızın sayısının giderek arttığı resmi verilerden de anlaşılmaktadır.” dedi.
 
İzzet Ulvi Yönter, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayan’nın cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesi şöyle; “2010-2015 yıllarında Türkiye’de toplam nüfus içerisinde yardıma muhtaç kaç vatandaşımız bulunmaktadır?2010-2015 yıllarında Türkiye’de nakdi yardım alan kaç vatandaşımız vardır?2010-2015 yıllarında Türkiye’de aile (gıda ve yakacak) yardımı alan kaç vatandaşımız vardır?2010-2015 yıllarında Türkiye’de eğitim yardımı alan öğrenci sayımız kaçtır?” diye sordu.
 
Yönter, soru önergesine şu şekilde devam etti. “2010-2015 yıllarında zorunlu askerlik hizmetini yürüten muhtaç er ve erbaşların ailelerine yönelik yardım yapılan aile sayısı kaçtır? 2010-2015 yıllarında oturulamayacak derecede eski bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan kaç vatandaşımıza barınma yardımı yapılmıştır? 2010-2015 yılları karşılaştırıldığında Bakanlığınızın muhtaç vatandaşlarımıza yaptığı yardımlarda yaşanan bütçesel ve yardım yapılan vatandaş sayısındaki artış ne şekilde gerçekleşmiştir?” dedi.


 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.