Öne Çıkanlar uyuşturucu galataport Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan seçim Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk çarpışma çalışanların birikim endişesi Ford Otosan CFOsu Gül Ertuğ çanakkale ingiltere çankaya köşkü çankaya belediyesi

MHP Lideri: HDP TBMM'yi Terörize Etmektedir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “HDP, TBMM’yi terörize etmektedir. HDP, TBMM çalışmalarını kilitlemektedir. Dokunulmazlık konusu süratle sonuçlandırılmalı, HDP’lilerin dışarıdan getirdiği yedek militanlarıyla birlikte Kandil taşeronları adalete mutlaka teslim edilmelidir” diye konuştu.

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, 1 Mayıs’ta Gaziantep’te emniyet müdürlüğü önünde gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin, “Yine 1 Mayıs günü, caniler bu defa da Gaziantep’te meydana çıkmışlardır. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nün önünde bir ton bomba patlatan şerefsizler iki polisimizin şehadetine, on sekizi polis olmak üzere yirmi iki kardeşimizin yaralanmasına yol açmışlardır. 20 Ağustos 2012’den sonra Gazi unvanlı şehrimiz ikinci kez vurulmuştur. Bu terör eylemlerini nefretle lanetliyorum. Hiçbir terörist saldırının amacına ulaşamayacağını, hiçbir Türkiye düşmanı emelin sonuç alamayacağını güçlü ve kararlı bir şekilde ifade ediyorum” dedi.

 

 

“TÜRKİYE ORTADOĞU’DAKİ TÜM İSTİKRARSIZLIKLARI İTHAL ETMİŞ DURUMDA”

“Türkiye Ortadoğu’daki tüm istikrarsızlıkları ithal etmiş durumdadır” diyen Bahçeli, “Siyasetten ekonomiye, sosyal ve kültürel hayattan ticaret, sanat ve spora kadar zarar görmemiş, zaaf geçirmemiş hiçbir alan hemen hemen kalmamıştır. Terörizm çok cepheden ülkemize yüklenmektedir. Maalesef iktidardaki dağınıklık ve koordinasyon eksiklikleri endişelerimizi daha da artırmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

 

“SAYIN BAKAN DÜŞÜNMEDEN KONUŞMUŞ”

Bahçeli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Bizim esas amacımız 98 kilometrelik Menbiç bölgesini IŞİD’ten temizlemektir” sözlerini anımsattığı konuşmasında şunları kaydetti:

“Sayın Bakan sanıyorum düşünmeden konuşmuş, telaşının kurbanı olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin esas amacı önce vatanını ve milletini korumaktır, diğer gayeler yalnızca ikinci planda olmalıdır. Dışişleri Bakanı, ABD ile Menbiç bölgesinin kapatılması konusunda anlaştıklarını, sınırlarımıza Mayıs ayı içinde 90 km menzilli topçu roket sistem bataryası konuşlandıracaklarını söylemektedir. Demek ki Türkiye, milli bekasının parametrelerini başka ülkelerin inisiyatifine terk etmiştir.”

 

 

“ASAYİŞ VE GÜVENLİK SIFIR”

Kilis Valisi Süleyman Tapsız'ın, "Bu füzelerin düşüyor olması eleştiriliyor tabii ki düşecek havada mı kalacak yerçekimi var” açıklamalarına ilişkin, “Bir yanda PKK, diğer yanda IŞİD Türkiye’yi ablukaya almıştır. Doğu ve Güneydoğu illerimizde asayiş ve güvenlik sıfırdır. Hiç kimsenin can güvenliği garanti değildir. Sınır ötesinden ateşlenen ve yerçekiminden dolayı düştüğü dalga geçer gibi söylenen roketlerin ne zaman can alacağı, bombaların ne zaman patlayacağı belirsizdir” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

ERDOĞAN’IN “1919” AÇIKLAMALARINA DESTEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Milletimizin, medeniyetimizin binlerce yıllık tarihini, neredeyse 1919 yılından başlatan bir tarih anlayışını reddediyorum” açıklamalarına destek veren Bahçeli, “Doğrudur, bizim için tarih asla 1919’da başlamadı. Cumhurbaşkanı’nın hakkı vardır. Türk milletinin binlerce yıllık tarihini görmezden gelmek, yok saymak, hatta inkâra kalkışmak en büyük suç ve vebaldir. Ancak 1919, Türk tarihinin övünç madalyası, ağırlık merkezi, bağımsızlık iradesinin emperyalizme meydan okumasıdır. Tarihi bir bütün olarak ele almak gerekiyorken, 1919’u örtülü olarak küçümsemek, küçültmek, değersizleştirmek doğru ve hakkaniyetli bir tavır da sayılamayacaktır. Cumhuriyet dönemi, şerefli Türk tarihinin şanlı bir sayfasıdır” ifadelerini kullandı.

 

 

“BİLDİK PROJELERİN ARA DURAKLARI”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ABD ziyaretini eleştiren Bahçeli, “HDP Eş Başkanının ABD ziyareti, Türk siyasetindeki çalkantılar güncellenen bildik projelerin ara durakları şeklinde değerlendirilmelidir. Irak ve Suriye’deki bölünme dalgasının Türk vatanına sıçrayacağını şimdiden öngörmek için kahin olmaya lüzum da yoktur. PKK ve IŞİD gibi terör çeteleri bu maksatla kiralanmışlardır. Küresel vahşet projeleri Türk ve Müslüman coğrafyasına sadece ölüm vaat etmektedir. Biden’in küstahça ifadeleri, ABD yönetiminin PYD-YPG konusunda tutarsız ve çelişkili açıklamaları fazla söze gerek bırakmamaktadır. ABD, Ortadoğu’nun kuytu köşelerinde büyük Kürdistan’ın beşiğini sallamakta, insan ve toprak temelli yıkımın önünü vicdansızca açmaktadır” diye konuştu.

 

 

"HDP’LİLER ÇOK İYİ BİLDİKLERİ TERÖR YÖNTEMİNİ KULLANMAKTA”

Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili sürecin şiddete hapsolduğunu dile getiren Bahçeli, “HDP’liler hem TBMM Genel Kurulu’nda hem de komisyon çalışmalarında çok iyi bildikleri terör yöntemlerini utanmandan, sıkılmadan kullanmaktadır. Gazi Meclisimizin yasama faaliyetlerinin kavgalarla kesintiye uğraması utanç vericidir. Ve bunu milletimiz hak etmemektedir. Üstelik bu olumsuzluklar son derece yakışıksız ve seviyesizdir. Millet iradesinin tecelli ettiği TBMM’de tekme tokat kavga sahneleri şiddetin hangi boyutlara ulaştığını göstermesi bakımından oldukça çarpıcıdır” diye konuştu.

 

 

“MECLİS’TE İTİŞ KAKIŞ VARSA, SOKAKTAKİNE NE DİYECEĞİZ?”

“Meclis’te itiş kakış varsa, sokaktakine ne diyeceğiz?” diye soran Bahçeli, “Meclis’te anlaşma ve uzlaşma sağlanamıyorsa, milli iradeyi nasıl hakkıyla temsil edeceğiz? HDP, TBMM’yi terörize etmektedir. HDP, TBMM çalışmalarını kilitlemektedir. Uzak Doğu Asya ülkelerinin meclislerinde yaşanan arbedeler TBMM’de adeta olağanlaşmıştır. Milletvekili dokunulmazlığının, milli vicdanının kabul edeceği makul esaslara bağlanması, TBMM içerisindeki yasama ve denetleme faaliyetlerinin dışında kalan hususlardaki dokunulmazlıkların kaldırılması gerektiğine inanmaktayız. Dokunulmazlık konusu süratle sonuçlandırılmalı, HDP’lilerin dışarıdan getirdiği yedek militanlarıyla birlikte Kandil taşeronları adalete mutlaka teslim edilmelidir” ifadelerini kullandı.

3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla bir dergi sayfasının hediye edildiği Bahçeli, “Batıda Vatikan’da ‘Türkler bozkurttur’ kaynağına erişmiştik. Türkiye’de bozkurt olduğumuza inanmayanlar batının bu sözlerine inanırlar herhalde” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.