Öne Çıkanlar meclis gülben ergen Ebru Gündeş ambulans İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu yeşil türbe ted KADRO abd savunma bakanı 2016 yıl bütçesi muş kılıçdaroğlu

MHP'de Kurultay Süreci Durduruldu

MHP'nin kurultay süreci mahkeme tarafından tedbiren durduruldu.

Kararı MHP Genel Başkan yardımcı Oktay Öztürk MHP Genel Merkezinde açıkladı. Öztürk "Gemerek ve Tosya'da açılan davalarda Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin atadığı kayyum heyetinin kararlarına ihtiyati tedbir konuldu" dedi.

 

 

“KAOS YARATMA GİRİŞİMİ”

Birçok üst kurul delegesinin, kayyum heyetinin kurultay çağrısını “Kaos yaratma girişimi” olarak değerlendirdiğini vurgulayan MHP’li Öztürk, “Genel Merkezimize ulaşan onlarca üst kurul delegesi, bu hukuksuz duruma karşı Anayasanın 36’ıncı maddesine dayalı olarak hukuki mücadele başlatmak istediklerini ifade etmişlerdir. Aynı zamanda Partimizin çeşitli kademelerinde yönetici durumunda bulunan ve üst kurul delegesi sıfatı taşıyan mensuplarımızın, bulundukları il ve ilçelerdeki Asliye Hukuk Mahkemelerine başvurulara başlamış oldukları ve bugün itibariyle birçok başvurunun gerçekleştiği bilgisi tarafımıza ulaşmıştır” şeklinde konuştu.

 

 

TOSYA VE GEMEREK ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ KARARLARI

Öztürk, “Kararı verilmiş ve genel merkeze ulaşan” iki adet mahkeme kararının bulunduğu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

“Nitekim Tosya İlçe Başkanımız ve aynı zamanda üst kurul delegemiz bulunan Muvaffak Etyemez tarafından Kayyım Heyeti aleyhine açılmış bulunan muarazanın önlenmesi davası neticesinde Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından, ve yine Sivas İli Gemerek İlçesi Teşkilat Başkanımız ve üst kurul delegemiz Sayın Erdal Genç tarafından Kayyım Heyeti aleyhine açılmış bulunan muarazanın önlenmesi davası neticesinde Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kayyım heyetinin yetkileri ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmuş, kararın kesinleşmeden uygulanamayacağı tespit edilmiş, kongre çağrısı da dahil olmak üzere bütün işlemler ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmuş ve ayrıca Ankara 12’inci sulh hukuk mahkemesinin kararının infazı Yargıtay incelemesi sonuna kadar ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmuştur”

 

 

“YASAL OLMAYAN TEŞEBBÜSLERİN YARGI ORGANLARI ELİYLE DURDURULMASI”

MHP’li Öztürk, basın toplantısına şu ifadelerle devam etti:

“Yine üç üst kurul delegemiz tarafından bir ilimizde yapılan benzer başvuru üzerine üç adet ihtiyati tedbir kararının daha verilmiş bulunulduğu ve de basın toplantısı aşamasında henüz tebliğ işlemlerinin tamamlanmamış olması nedeniyle Genel Merkezimize ulaşmadığı üst kurul delegesi arkadaşlarımız tarafından ifade edilmiştir.

Bu kararlar bugüne kadar MHP Genel Merkezi tarafından ifade edildiği üzere Ankara 12’inci Sulh Hukuk Mahkemesi kararının kesinleşmeden uygulanamayacağını teyit etmiş olduğu gibi, Kayyım Heyetinin Yasal Olmayan Teşebbüslerinin de Yargı Organları eliyle durdurulması anlamına gelmektedir

 

 

“5 ADET OLAN İHTİYATİ TEDBİR KARARLARI SAYISI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ARTARAK DEVAM EDECEK”

Dün ve bugün Genel Merkezimizden bu konuda hukuki yardım talebinde bulunan Üst Kurul Delegelerimizin sayısı yaklaşık olarak 100 civarında olup, dün ve bugün yaklaşık olarak 60 üst kurul delegemize bu konuda Genel Merkezimi hukukçuları tarafından hukuki yardımda bulunulmuş olup, Pazartesi gününden itibaren çok sayıda üst kurul delegemiz de bu hukuksuzluk karşısında kayyım heyeti aleyhine davalar ikame etmeye devam edecektir. Şu an için 5 adet olan ihtiyati tedbir kararlarının sayısının önümüzdeki hafta artarak devam edeceği düşünülmekte olup, Genel Merkezimize ulaşan mahkeme kararları basınla ve kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.