Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

MHP’den Davutoğlu’na Sert Tepki

MHP Lideri Devlet Bahçeli ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan Kerkük geriliminde, MHP üslubunu sertleştirdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Davutoğlu’na “Kripto damarın tutuyor, Pensilvanya özlemin canlanıyor, ama hesaba çekileceğin günler de hızla yaklaşıyor” ifadeleri ile seslendi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında Kerkük gerilimine MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da yazılı açıklama ile katıldı. Davutoğlu’nu, AK Partiye “stratejik derinlik” adı altında uygulamaya koyduğu politikalarla zarar vermek ve hadsizlikle suçlayan Yalçın, Davutoğlu’nun 10 maddelik cevap ile MHP üzerinden prim toplamaya çalıştığını savundu.

“ERDOĞAN’I YANLIŞA SÜRÜKLEDİ”

Türkiye’nin yaşadığı uluslararası krizlerin nedenin Davutoğlu olduğunu iddia eden Yalçın, eski Başbakanın Suriye rejiminin yıkılacağı tezi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yanlışa sürüklediğini öne sürdü. Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde Ortadoğu, Balkanlar ve Orta Asya’daki itibarlı Türkiye imajının büyük zarar gördüğünü savunan Yalçın, “Türkiye’nin dünyada ve bölgesinde içinden çıkılması sor krizlere sürüklenmesinde en büyük suç ve sorumluluk Kiziroğlu olmaya özenen, ama krizoğlu olarak tarihe geçen Davutoğlu’nundur. Onun döneminde FETÖ’ye arka çıkılmış, devletin en hayati kurumlarındaki FETÖ’cüler gereğince temizlenemediği için Türk Milleti bölücü örgüte doğrudan hedef olmuştur. Davutoğlu dönemi sonrasında Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ve Başbakan Sayın Yıldırım, onun yanlış politikalarının izlerini silmek, bölgede ve dünyada yitirilen güveni yeniden sağlamak için gayret göstermişlerdir. Türkiye’yi cendereden çıkarma çabaları hâlen devam etmektedir” dedi.

“DAVUTOĞLU’NUN HALT VE PİSLİKLERİNİ TEMİZLEMEK İÇİN…”

Davutoğlu’nun, yurt dışındaki FETÖ okullarının himayesi için diplomatik temsilciliklerden istekte bulunduğunu belirten Yalçın, “Davutoğlu’nun himayeci politikaları yüzünden FETÖ’cüler 15 Temmuz’un zeminini hazırlayabilmişlerdir” dedi.

Davutoğlu’nu hezeyan içinde olmak ve halüsinasyon görmekle suçlayan Yalçın, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin başına ördüğü çorapların farkında olmayan mazul başbakan Davutoğlu, Kerkük için 10 maddelik öneride bulunduğuna, Sayın Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına yine 10 maddelik bir cevap metni hazırladığına göre acaba kendini siyasetin Musa’sı mı sanmaktadır? Yoksa Deli Musalara mı karışmıştır? Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan ve Dışişleri Bakanı uzun süredir kendisinin halt ve pisliklerini temizlemek için çaba gösterdiğini fark etmemiş midir?  Etrafındakilere ve kendisine geçmişte büyük bir iyi niyetle imkân tanıyanlara zarar verdiğini neden görmek istememektedir?

“KUYRUĞUNU KISTIRIP SUSACAĞINA”

Kuyruğunu kıstırıp susacağına neden aşağı mahalle lafçıları gibi konuşmakta, niçin çenesini kapamamaktadır? İktidara karşı dolaylı bir yıpratma stratejisi mi takip etmektedir? Uluslararası aktörlerin ajanı olan Aydınlıkçıbaşı gibi sübliminal mesajlar vererek iktidarı yıpratmayı mı hedeflemektedir? Sahi, Sayın Davutoğlu 15 Temmuz 2016 gecesi nerede saklanmıştır?”

“HESABA ÇEKİLECEĞİN GÜNLER HIZLA YAKLAŞIYOR”

Davutoğlu’nu milli birlik ve beraberlikten ürkmek ve 15 Temmuz sonrasında inşa edilen mukavemeti baltalamakla suçlayan Yalçın, şunları söyledi:

“Kerkük Türk’tür sözüyle sarsılıyor, milli bekanın müdafaasından tek kelimeyle öcü gibi korkuyorsun. Boşuna serok olmadın. Boşuna iktidarında rezaletlere imza atmadın. Şimdi söyle bize, 10 maddeyi eline kimler tutuşturdu? 10 maddelik imha ve ihanet belgesini sana kimler havale etti? Akıl sahipleri kimlerdir? Tutsaklığına razı olduğun efendilerin bildiğimiz odak ve karanlık çevreler midir? Kimsin, neye hizmet ediyorsun, hangi hain emelleri gözetiyorsun? Taşkent’li yörük olarak Kobaniye selam vermekten, Barzani’yi omuzunda gezdirmekten hiç mi utanmadın? Pensilvanya’dan aldığın sufleler, FETÖ’yle yaptığın verkaçlar kara bir leke gibi alnına çalındı. Hala ıslah ve terbiye olmadın. Sen kim, Genel Başkanımıza sataşmak ve saldırmak kim? Sana tavsiyemiz, haddini bileceksin, sabrımızı daha fazla zorlamayacaksın. Kripto damarın tutuyor, Pensilvanya özlemin canlanıyor, ama hesaba çekileceğin günler de hızla yaklaşıyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.