MHP’den Hayvan Hakları İçin Teklif

MHP, nesli yok olma tehlikesi altında olan bir hayvanı öldüren kişinin 3 yıldan 7 yıla kadar hapis ile cezalandırılması için kanun teklifi hazırladı.

TBMM İdare Amiri Erkan Haberal, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında hazırladıkları Hayvan Hakları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu Teklifi hakkında bilgi verdi. Haberal şöyle dedi:

“Daha önceki yasada bir ‘ev’ ve ‘süs’ hayvanı kavramı vardı. Biz ‘süs’ kelimesinin bu yasadan çıkartılmasını talep ettik.

Petshop ve türevi mağazalardan satış yapılmasını yasaklıyoruz bu teklifimizle, gerekçemizde sadece bakanlıkça üretim ruhsatı verilmiş işletmelerde biz hayvan satışının yapılmasının doğru olduğu kanaatindeyiz.

Bu yasa teklifiyle yunus parkların kaldırılması var. 

Hürriyeti bağlayıcı cezai yaptırımlar getirdik. Sahipli veya sahipsiz hayvana  acımasız ve zalimce muamelede bulunan veya eziyet eden ya da bu hayvanı haklı bir neden olmaksızın öldüren kişi 4 aydan  4 yıla kadar hapis veya adli para cezasıyla cezalandırılır.

Nesli yok olma tehlikesi altında olan bir hayvanı öldüren kişi 3 yıldan 7 yıla kadar hapis ve 500 günden 5 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.

Hayvanları birbirlerine zarar verecek şekilde dövüştürenler 2 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezasıyla cezalandırılır.”

Bir basın mensubunun, “ABD ile yaşanan rahip Brunson tartışması var, ne diyorsunuz? Bu tehdidi nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Haberal, “Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı söylenen bütün bu tehdit niteliğindeki sözlerin karşısındayız, her zaman devletimizin yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” dedi. “Bir pazarlığının da söz konusu olduğu iddia ediliyor, ne diyorsunuz?” sorusuna Haberal, “Biz bu pazarlıkları bilmeyiz. Biz bu konuşmaları da bilmeyiz. O iddiaların da hiçbirine vakıf değiliz” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.