MHP’den İttifak Açıklaması: “Kürt Seçmen Üzerinden Algı Yaratmak, Kripto MHP Düşmanlığı”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Milli mutabakat arayışının ürünü olan cumhur ittifakına zarar vermek için 'Kürt seçmeni' kavramı üzerinden siyaset algısı yaratmak, hakikatte MHP düşmanlığının bir başka kripto versiyonudur” dedi.

Yalçın, seçim ittifakı tartışmalarıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin sergilediği tavırdan ve “cumhur ittifakının başarısından rahatsız olan” çevrelerin, demokrasi gemisini çok tehlikeli sulara sürükleme çabasına girdiklerini ifade etti. Bu çevrelerin, MHP’nin siyasette oynadığı yapıcı rolü etkisizleştirmek için Türk milletinin en hassas “sinir uçlarına” dokunduklarını belirten Yalçın, şunları kaydetti:

“Bahse konu çevrelerce 2019 seçimleri üzerinde sürdürülen tartışmalarda, maksatlı bir ayrımcılıkla 'Kürt seçmen' tabiri kullanılmakta ve 2019 seçimlerinde bu oyların belirleyici olacağı öne sürülmektedir. Milli mutabakat arayışının ürünü olan cumhur ittifakına zarar vermek için 'Kürt seçmeni' kavramı üzerinden siyaset algısı yaratmak, hakikatte MHP düşmanlığının bir başka kripto versiyonudur.

Türkiye’nin hemen her bölgesinde Kürt, Çerkez, Roman vb. kökenli vatandaşlarımız barış içinde ve kaynaşmış vaziyette yaşamaktadır. Türk seçmen kitlesi, bunların birlikteliğinden oluşmaktadır. Siyasi partilerin ırkçı, bölücü slogan ve ideolojiler üzerinden siyaset yapması ne kadar zararlı ve kanun dışıysa, niyeti birlik ve bütünlük olan bir partiyi etnik köken karşıtı göstermek de o kadar yakışıksız ve mesnetsizdir.”

“SEÇMENİ ETNİK KÖKEN ÜZERİNDEN TANIMLAMAK YASADIŞI”

Bütün vatandaşların sandık literatüründeki adının “Türk seçmeni” olduğunu belirten Yalçın, “Türk seçmeni realitesi, bir vatandaşımızın herhangi etnik kökenden ve dinden olduğunun inkarı anlamına gelmez. Onların varlık garantisi, bizzat Türk vatandaşlığı olgusudur. Seçmeni etnik köken üzerinden tanımlamak, yasadışıdır, Anayasa’ya aykırıdır. Türk seçmeni, siyasal ve ideolojik eğilimine göre sosyolojik bütünlük içinde değerlendirilmelidir” dedi.

“MHP’NİN  İTTİFAK KARARI, SİYASİ HESABA, OY KAYGISINA DAYANMIYOR”

Yalçın, MHP'nin bugünkü tavrının arkasında, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile adım atılacak yeni sürece “kazasız belasız” geçişi sağlama amacının yattığını ifade ederken, “MHP’nin cumhur ittifakı kavramıyla özetlenen tercihi ve kararı, hiçbir siyasi hesaba ve oy kaygısına dayanmamakta, doğrudan milli mutabakata ve milli tesanüte yaslanmaktadır. MHP, bu konuda samimi ve ahlaki davranmakta, bu tavrının da Türk siyasetine egemen olmasını beklemektedir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.