Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler Cansu İvecen

MHP’den Özbek Çocuklara Sağlık Yardımı

Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkanlığı, Pursaklar’da yaşayan Özbek ailelerin çocuklarına gönüllü doktorlar aracılığıyla sağlık yardımında bulundu.
 
MHP Ankara İl Başkanlığı, Afganistan’da Taliban zulmünden kaçıp Pursaklar’a yerleşen Özbek Türk’ü ailelere destek oldu. MHP Pursaklar İlçe Teşkilatının çabalarıyla gönüllü doktorların Özbek çocukları muayene ettiğini söyleyen MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, “Kadın Kolları İl Başkanımız Çiğdem Çelik, Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımız ve Pursaklar İlçe Teşkilatımızın nezaretinde, devletin şefkat elinin uzanmadığı bu küçücük soydaşlarımızın feryadına kulak verdik ve yaralarına merhem olmaya çalıştık. Sağlık hizmeti verilmesi konusunda desteği olan her bir kardeşimizden Allah razı olsun” dedi.
 
 “Soydaşlarımıza Şaşı Bakmaktan Vazgeçilsin”
 
Bütün çocukların sağlıklı yaşama hakkına sahip olduklarını dile getiren Çetinkaya, hükümeti Türk soydaşlarımıza şaşı bakmaktan vazgeçmeye davet etti. Özbeklerin Ankara’nın çeşitli semtlerinde zor şartlar altında hayata tutunmaya çalıştıklarını söyleyen Çetinkaya, “Sağlıksız konutlarda yaşayan bu insanlarımıza ne acıdır ki, diğer mültecilere tanınan haklar tanınmıyor. Suriye’den gelen mültecilere tanınan hakların Özbek kardeşlerimize tanınmaması çifte standarttır” diye konuştu.
Hükümet yetkililerine Özbeklere destek olmaları için çağrıda bulunan Çetinkaya, “ Özbek kardeşlerimize en kısa zamanda kimliklerini, sağlık ve eğitim öğretim haklarını vermelerini talep ediyoruz. Devletimiz bu soydaşlarımıza şefkat elini mutlaka uzatmalıdır, Türk Devleti kendine sığınan bu Özbek kardeşlerimizi ve onların çileli çocuklarını daha fazla mağdur etmemelidir” şeklinde konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.