Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI başbakan binali yıldırım kızılay atatürk operasyon

MHP’li Adan: IŞİD Varlığı İle Mücadelede Asla Zaafa Düşülmemeli

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Cerablus harekatının kalıcı olması gerektiğini belirterek, “Sınırlarımızdaki IŞİD varlığı ile mücadelede asla zaafa düşülmemelidir. Ayrıca oluşabilecek herhangi bir boşluğu PKK-PYD’nin değerlendirmesine fırsat verilmemelidir” dedi.


MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, yaşanan terör saldırıları ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Cerablus harekatına ilişkin açıklama yaptı. Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini, bir yandan 15 Temmuz darbe girişiminin yaralarının yarılmaya çalışıldığını, diğer yandan ise bombalı saldırılarla suikastlarla mücadele edildiğini vurgulayan Adan, “Gaziantep’te, Cizre’de ve Artvin’de milletimize saldıranlar ve Suriye sınırından topraklarımızı taciz edenlerin hepsi aynı bataklığın sinekleri, aynı şer odaklarının maşaları, aynı hain oyunun aktörleridir. Fetö’sü, IŞİD’i, PKK’sı, PYD’si; hepsi Türk düşmanlığında uzlaşmış, Türkiye’nin istikbaline kast etmek için anlaşmış, memleket evlatlarının kanını dökmek için sıraya girmişlerdir. Aralarında adeta nöbetleşerek Türkiye’ye, Türk milletine vurmaktadırlar. Bu hain terör odaklarının hepsinin kuyruğu birbirine değmektedir” açıklamasında bulundu.
Cumhuriyet tarihi boyunca görülmemiş bir kuşatmanın söz konusu olduğunu kaydeden Adan, Türkiye’nin bu kuşatmayı yarmak zorunda olduğunu belirterek, “Ülkemize yönelik terör girişimlerinin kaynağı net olarak Suriye’dir. PKK, PYD ve IŞİD teröristleri Suriye sınırından ülkemize sızmaktadır. Suriye sınırımızda yaşanan kaos, ülkemiz için her zaman en ciddi tehdit unsuru olmaya devam etmiştir. PKK, PYD ve İŞİD Suriye sınırımızdan bütünüyle sökülüp atılmadığı sürece bize rahat yoktur” ifadelerini kullandı.
Suriye meselesinde en ağır bedeli Türkiye’nin ödediğini bildiren Adan, şunları kaydetti:
“Cerablus harekatı anlamlıdır, değerlidir. Ancak bu harekat kalıcı olmak durumundadır. Sınırlarımızdaki IŞİD varlığı ile mücadelede asla zaafa düşülmemelidir. Ayrıca oluşabilecek herhangi bir boşluğu PKK-PYD’nin değerlendirmesine fırsat verilmemelidir. PYD her koşulda nefessiz, takatsiz bırakılmalıdır. Bu süreçte en temel hedef hem PKK’nın hem PYD’nin Suriye ve Irak’ta kökünün kazınması olmalıdır.” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.