Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU

MHP’li Adan: Meclis Başkanlığına Aday Gösterilmek Şeref Nişanesidir

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, “Milletvekili sıfatıyla bir parçası olmaktan gurur duyduğum yüce Meclisimizin başkanlık seçimlerinde aday gösterilmiş olmak benim için bir şeref nişanesidir” dedi.

MHP’nin TBMM Başkanlığı için aday gösterdiği Adan, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Adan, adaylık için dün müracaatını yaptığını belirterek kararın şahsını onurlandırdığını ifade etti. Bu onurun iki kaynağı olduğuna dikkat çeken Adan şunları kaydetti:

“Bunlardan birincisi; Millet Meclisi'nin ifade ettiği değer ve tarihi misyonudur. Bizim meclisimiz, sıradan bir parlamento değildir. TBMM; milli iradenin tecelligâhı olduğu gibi, milli mücadelenin de karargâhıdır. Düşman orduları Anadolu'ya ayak bastığında, namus kavgasının ve hürriyet mücadelesinin rotası meclis çatısı altında çizilmiştir. O kanlı savaşların ve şanlı zaferlerin ardından gazi ünvanı ile onurlandıran meclisimiz; bu taltifi hak ettiğini 15 Temmuz gecesi bir kez daha ispat etmiştir. Memleketi teslim almaya çalışan katil şebekesinin bombardımanlarına karşı meclisimiz susmamış ve Türkiye’nin kalbi çarpmaya devam etmiştir. Gazi milletimizin gazi meclisi; kökleri Türk devlet felsefesinin en derinlerine kadar uzanan bir çınarın bugünlere uzanan dalıdır. Bu kıymetli yapının başkanlığına aday olma imkânı; bizim gözümüzde siyasi bir makama değil, kutlu bir emanetin muhafazasına talip olmak demektir. Bu yüzden de 21., 24., 25. ve 26. dönem milletvekili sıfatıyla bir parçası olmaktan gurur duyduğum yüce Meclisimizin başkanlık seçimlerinde aday gösterilmiş olmak benim için bir şeref nişanesidir.”

Adan, ikinci sebebin ise MHP’den aday gösterilmek olduğunu ifade ederek “Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye'nin en köklü siyasal hareketinin politik temsilcisidir. MHP Türk milliyetçiliğinin yıkılmaz kalesidir. Bu parti; Türk milletinin 50 yıllık hatırası, binlerce yıllık hafızasıdır. MHP aradan geçen 50 yılda; sahip olduğu çakıl taşı için bile canıyla bedel ödeyen mücadele insanlarının omuzlarında yükselmiştir. Şehitlerin kanı, yetimlerin gözyaşı ve ülküdaşlarımızın alın teri ile hamuru yoğrulan Milliyetçi Hareket Partisi'nin temsilini sağlamak, hangi platformda olursa olsun mutluluk vericidir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.