Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken fetö şehit adana abd Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tesk yunanistan tüik

MHP'li Adan: Teröriste Yol Verenler, Üniversitelerdeki Bölücü Örgütlenmelere Göz Yumdu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan, "Geçmişte sürekli ikaz ettik. PKK’nın üniversite örgütlenmelerine dikkat çektik. Fakat ne yazık ki, çözüm süreci adı altında teröriste yol verenler, üniversitelerdeki bu bölücü örgütlenmelere de göz yumdular" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, yaptığı yazılı açıklamada Diyarbakır, Şırnak, Mardin ve Yüksekova’da iki gün içinde verilen 10 şehidin, bütün milleti derinden sarstığını belirterek, Diyarbakır’da bombalı araçla düzenlenen saldırıda 1 tondan fazla patlayıcının hainler tarafından o bölgeye getirilmesi ve kullanılmasının, acıyı daha da artırdığını ifade etti.

-"AKP UYUMUŞ, FAKAT DÜŞMAN UYUMAMIŞTIR"-

10 yıl önce bir kilo bomba bulamayan teröristlerin, böylesine yüklü miktarda bombayı nereden, nasıl buldukları, nasıl taşıdıkları gibi soruların cevabının bir an önce açıklığa kavuşturulması gerektiğini söyleyen Adan, "Anlaşılan odur ki; teröristler sözde çözüm süreci boyunca boş durmamışlardır. AKP uyumuş fakat düşman uyumamıştır. Böylesine bir gafletin sonucunda vatan evlatlarının şehit düşmeleri acımızı daha da katlamıştır. Belçika’yı uyarmaktan geri kalmayan bu zihniyetin kendi vatanımızda, kendi ocağımızda, kendi yollarımızda, kendi karakollarımızda tedbir almamaları ve sadece yayın yasağı ile günü kurtarmaya çalışmaları kara bir lekedir. Brüksel’e istihbarat verenler burunlarının önünü neden görmemektedir?" şeklinde konuştu.

-"TERÖR KAZANI ÜNİVERSİTELERDE DE KAYNATILMAYA BAŞLANDI"-

Son günlerde üniversitelerde başlayan olayların endişe verici boyutlara ulaştığını ifade eden Adan, Hacettepe Üniversitesi’nin yaşanan öğrenci olayları nedeniyle tatil edilmesinin hem eğitim adına hem de üniversitelerin geldiği noktayı göstermesi adına üzüntü verici olduğunu söyleyerek, "Anlaşılan odur ki; üniversitelerde de terör kazanı kaynatılmaya başlanmıştır. Bu kazana odun taşıyanlar öğrenci kisvesi altındaki bölücülerdir. Ankara’nın orta yerindeki kampüslerde bölücü başının posterlerini asanlar, bu cesareti ve cüreti nereden almaktadırlar? 3 bin kilometre uzaktaki Brüksel’e ayar verenler, acaba Meclis’e 3 km mesafedeki bölücü posterleri için neden suskun kalmaktadır?" dedi.

-"KELİMENİN TAM ANLAMIYLA AYMAZLIK"-

Üniversitelerde yaşanan olayların ‘karşıt görüşlülerin kavgası’ şeklinde takdim edilmesinin, kelimenin tam anlamıyla aymazlık olduğunu belirten Adan, bu türden ifadelerin teröriste cesaret verdiğini söyledi. "Bölücülük bir görüş olabilir mi? Yiğit Türk genci Fırat Çakıroğlu kardeşimizi geçen sene katledenleri ‘karşıt görüşlü’ şeklinde servis edenler acaba şimdi ne düşünmektedir?" diyen Adan, milliyetçiliğin, vatanseverliğin, bugün artık görüşten öte bir görev, ödev ve sorumluluk olduğunun altını çizerek, "Bu hainler karşısında dik durmanın, memleketi teröriste teslim etmemenin bir gereğidir. Terör örgütlerine mensup öğrencileri herhangi bir görüşün mensubu gibi göstermek Türkiye’ye, Türk milletine ve vatansever gençlere yapılacak en büyük kötülüktür" şeklinde konuştu.

-"ÜNİVERSİTELER BİRÇOK BÖLÜCÜ ÖRGÜTÜN ARKA BAHÇESİ YAPILMAK İSTENMEKTEDİR"-

MHP'li Adan, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Üniversiteler birçok bölücü örgütün arka bahçesi yapılmak istenmektedir. Geçmişte sürekli ikaz ettik. PKK’nın üniversite örgütlenmelerine dikkat çektik. Fakat ne yazık ki, çözüm süreci adı altında teröriste yol verenler, üniversitelerdeki bu bölücü örgütlenmelere de göz yumdular. Bu süreçte sadece sokaklara, caddelere değil kampüslere de hendekler kazıldı. Milliyetçi ülkücü gençler, bölücü hainler karşısında savunmasız bırakıldı.

Üniversitelerimizin bölücüler yüzünden huzursuz edilmesine, kampüslerimizin teröristler tarafından işgal edilmesine ve milliyetçi gençlerimizin hedef alınmasına izin vermeyeceğiz. Vatan evlatlarının koluna diken batmasına göz yummayacağız. Üniversitelerimize hendek kazdırmayacağız. Gençlerimiz vatanına, milletine, maneviyatına sahip çıkacaklar ve bu öğrenci kılığındaki bölücülerin oyunlarına asla gelmeyeceklerdir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.