Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel recep tayyip erdoğan tüsiad palandöken

MHP'li Adan'dan Başkanlık Eleştirisi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, başkanlık sistemi tartışmalarını eleştirerek, “Yeni anayasa adı altında Türklüğü sulandırmakla ve Anayasayı bahane edip Başkanlık sistemi rüyası görmekle hiçbir sorunun üstesinden gelinemez” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, yaptığı yazılı açıklamada başkanlık sistemi tartışmalarını değerlendirdi. AK Parti yönetimini her şeyi bir kenara bırakıp Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın hedeflerine kilitlenmekle suçlayan Adan, “Açıkça söylemek gerekirse; AKP, Saray’ın taşeronudur. Saray’ın kişisel ikbali ve hedefleri için AKP seferber edilmiştir. Saray’ın emirleri ve istekleri her şeyin üzerindedir” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaymakamlarla yaptığı toplantıyı da eleştiren Adan, “İki yıl önce teröristlere karşı valilerin elini kolunu bağlayan Saray, bugün hangi akla hizmet kaymakamlara gaz vermektedir? Bundan sonra sıra anaokulu öğrencilerine gelirse hiç şaşırmayız. Kendini alkışlattırmak için sarf edilen bu kadar çaba ne içindir, ne uğrunadır?

Adeta devletin bütün kurumları, makamları ve imkanları Saray’ın sonu gelmez hayalleri ve hedefleri için seferber edilmiştir” değerlendirmesinde bulundu. Cenevre’de Türkmenlerin temsil edilmemesine tepki gösterilmemesini de eleştiren Adan, şunları kaydetti:

“AKP Suriye bataklığının çözümünü Cenevre’de ve sömürge valisi gibi talimatlar yağdıranlarda aramaktadır. Böyle bir tutum Türkiye’nin başına yeni belalar açacaktır. Suriyeli sığınmacı sorununu Avrupa’dan gelecek paralarla çözeceğini zannedenler, ülkemizin istikbali adına çok büyük bir vebal altına girmişlerdir. Aynı şekilde terörün çözümünü ilçelerin yerini değiştirmekte arayanlara tavsiyemiz önce kafalarını değiştirmeleridir. Terör ancak ve ancak milli bir bilinçle ve kurucu Türk iradesinin yükseltilmesiyle mümkündür. Yeni anayasa adı altında Türklüğü sulandırmakla ve Anayasayı bahane edip Başkanlık sistemi rüyası görmekle hiçbir sorunun üstesinden gelinemez.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.