Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tüik tesk genel başkanı bendevi palandöken abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

MHP’li Ahrazoglu: Halep Artık İnsanlığın Yüz Karasıdır

MHP Hatay Milletvekili Mehmet N. Ahrazoglu, 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı’nın 7’inci maddesi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz aldı. Ahrazoğlu konuşmasında, Suriye Türkmen Meclisi’nin dünya kamuoyuna duyurusunu okudu. 

"Dünya Suriyenin Mazlumların Çığlıklarını Görmezden Geldi"

Halep’in dünyanın gözleri önünde yok olduğunu, kadınların, çocukların ve yaşlıların göz göre göre önce açlığa, sonra ölüme terk edildiklerini belirten Ahrazoglu, “Rejim ve tüm müttefikler topyekûn birleşip her karışını kana buladılar Halep'in. Tüm dünya Suriye'nin mazlumlarının acı çığlıklarını, haykırışlarını görmezden, duymazdan geldi. Halep'in yerle bir oluşunu, yok oluşunu sadece seyrettiler. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve BM kurumları yine bir katliam karşısında yine hiçbir şey yapamadı. 'Halep' dediğimiz dipsiz, kör bir vicdan çukurudur artık. Amma ve lakin tüm dünya bilsin ki bugün el birliğiyle yok edilen Halep değildir; insanlığın ta kendisidir. Halep artık sadece Halep değildir. Halep artık Vietnam’dır, Hiroşima’dır, Kırım’dır. Halep; Ahıska’dır, Srebrenitsa'dır, Gazze'dir, Ruanda’dır, Doğu Türkistan’dır. Halep artık insanlığın yüz karasıdır” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Ahrazoglu; temmuz ayından bu yana kuşatma ve yoğun bombardıman altında bulunan doğu Halep'te rejim ve müttefiklerin dört gündür aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda sivili katlettiğini vurgulayarak, “Ağır hava bombardımanlarına eş zamanlı olarak sivillere yönelik âdeta toplu infazlar yaşanmaktadır. Bu süreçte, Halep'ten ayrılmak isteyen sivillere de izin verilmemektedir. İçlerinde Türkmenlerin de bulunduğu muhtelif gruplar ve on binlerce sivil Halep'te iki mahalleye sığınmış durumdadır. Şu anda Halep'te yaşanan zulüm uluslararası savaş suçudur. Maalesef uluslararası camia Halep konusunda hâlen net bir irade ortaya koyamamıştır. Süreç, her an sivillerin aleyhine islemektedir. Halep'te on binlerce sivil irtibat kurabildikleri ölçüde yakınlarıyla helalleşmekte ve âdeta ölümü beklemektedir. Ancak ‘Ateşkes sağlandı’ denmesine rağmen, şu anda Halep'te hâlâ katliam devam etmekte, İran güçleri Halep'i kuşatmaya çalışmaktadır. Halep'te yaşanan insanlık dramını ve katliamını kınıyor ve lanetliyorum” açıklamasında bulundu.

"Kapatılan Okullardaki 65 Bin Öğrenci İçin Mağduriyetler Had Safhaya Ulaşmıştır"

2017 Bütçe Kanunu 7'nci maddesinin, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bütçesine Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı’nın öz gelir kaydedilmesi hususunda kuruma yetki verilmesini ve diğer bazı gelirlerin ilgili daire bütçesine ödenek kaydedilmesini, harcanmayan kısımların ise ertesi yıl Maliye Bakanlığına devredilmesine yetkili kılındığını açıklayan Ahrazoglu, “Olağanüstü hâl kapsamında kapatılan okullardaki 65 bin öğrenci için mağduriyetler had safhaya ulaşmıştır. Bu öğrenciler, gittikleri okullarda daha önce almış oldukları derslerin sayılmaması ihtimaliyle, eğitimlerinin uzaması tehlikesiyle karşı karşıyadır. Ayrıca YÖK, öğrencilerin diplomalarında kapatılan okulların da yer alacağına karar vermiştir. Bu karar hukuk devleti ilkesine aykırı bir karardır. Suç şahsidir, suç cezası da sadece failini bağlar. Ayrıca Kara Kuvvetleri Komutanlığınca astsubay olmak üzere üniversite mezunlarından temin edilen Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksekokuluna altı aylık eğitimi başarıyla tamamlayarak ön lisans diplomasi almaya hak kazananlara rütbe ve nasipleri verilmemiş, önce izinli sayılmışlar ancak daha sonra da uzaklaştırılmışlardır. Burada da birçok genç mağdur edilmiş ve akıbetleri hâlâ belli değildir." dedi.
 
 YÖK tarafından 2010 yılında başlatılan Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı’yla az gelişmiş veya yeni kurulan üniversitelere akademisyen yetiştirmek amacıyla gelişmiş üniversitelerde yüksek lisans ve doktora yapılmasının sağlandığını belirten Ahrazoglu, “Ancak 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamındaki araştırma görevlilerinin 2547 sayılı Kanun'un 33/a maddesinden 50/d maddesi kapsamına geçirilmiş, yani bir nevi kadroları, işleri ellerinden alınmıştır. Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında atanmış araştırma görevlilerinin doktora sonrası konumları belirsizliğe terk edilmiştir. 10 Kasım 2016 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisindeki görüşmelerde, akademisyenlerin mağduriyetinin giderilmesi için, 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 49'uncu maddesi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak vermiş olduğumuz önerge, maalesef, AKP milletvekilleri tarafından kabul edilmemiştir" ifadelerini kullandı.

MHP Hatay Milletvekili Mehmet N. Ahrazoglu; mazlumun ahını almadan, Anayasa ve yasalara aykırı davranmadan ülkenin bir an önce huzura kavuşması ve bütçenin, ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi ve son olarak, “Tüm dünya duysun ki Türk milliyetçilerinin, özellikle Milliyetçi Hareket Partisi ve ülkücülerinin milliyetçilik anlayışını kimsenin yargılamasına müsaade etmeyiz. Bizim milliyetçilik anlayışımızı burada tartacak kimse de yoktur. Biz, bedel ödeyerek, elli yıla yakın bir zamandır bunun bedelini, diyetini ödeyerek geldik." açıklamasını yaparak konuşmasını tamamladı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.