Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken Pandemi fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

MHP’li Akçay: “15 Temmuz Destanı İhanetin Karşısına Dikilen Milli Vicdandır”

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle yayınladığı kutlama mesajında “15 Temmuz ihanetin karşısına dikilen milli vicdan, uğursuz gecelere milli birlik ve dayanışmayla itirazdır” dedi.
 
Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. 15 Temmuz’un 1919 sonrasında emperyalist uşakların yeniden giriştiği bir isyan ve istila girişimi olduğunu söyleyen Akçay “15 Temmuz girişimi yıllarca sinsice devletin bütün kurumlarına yerleşen ve yerleştirilen, devletin bütün organlarını yok etmeye çalışan sinsi ve hain bir örgütün kalkışma hareketidir. Bu hain kalkışma, asırlardır süren saldırı ve habis senaryoların en vahşi, en acımasız türüdür.” dedi.
 
“Milli İradeyi Yok Etme Girişimi”
 
Açıklamasında 15 Temmuz hain darbe girişiminin 23 Nisan 1920’de ilan ettiğimiz ve 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetle taçlandırdığımız milli iradeyi boğma ve yok etme girişimi olduğunu söyleyen MHP’li Akçay “Meşum 15 Temmuz gecesi Türk Milleti meydanlarda hain işgal girişimine karşı durmuş,  Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışan tek dişi kalmış canavarlara canıyla ve kanıyla dik durmuştur. Milletimizi ve devletimizi hiçbir ihanet şebekesinin diz çöktüremeyeceğini dosta düşmana göstermiştir. Kadim ve necip Türk milletinin büyüklüğü yedi düvele bir kez daha o gece ilan edilmiştir.” dedi.
 
“15 Temmuz destanı Türkiye’nin bölünmesine karşı al bayrağımızın gururla yükseltilmesidir”
 
MHP’li Akçay açıklamasına şöyle devam etti: “15 Temmuz destanı, ihanetin karşısına dikilen milli vicdandır. 15 Temmuz, demokrasinin, Cumhuriyet’in şeref ve kazanımlarını koruyan milli siperdir.15 Temmuz, Türk milletine biçilmek istenen kefenin yine milletin azim ve kararıyla yırtılmasıdır.         15 Temmuz, uğursuz gecelere milli birlik ve dayanışmayla itirazdır.15 Temmuz, Türkiye’nin bölünmesi ve bölüşülmesine karşı al bayrağımızın gururla yükseltilmesidir. 15 Temmuz, demokrasiyi askıya alma, millet iradesini yok saymaya karşı Türk milletinin şahlanışıdır.Türk Milleti dün olduğu gibi bu gün de Allah’ın izniyle, devletimizin kudreti ve dirayetiyle hiçbir hain güce karşı boyun eğmeyecek, yenilmeyecektir.
 
Ancak unutulmamalıdır ki, tarih geçmişten ders çıkarmayan milletlerin hezimetleriyle doludur. 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişimi de vatana ve millete sahip çıkılması gerektiği anda siyaseti, taraftarlığı, husumeti bırakıp topyekûn devletin yanında yer alınması, milli ruhun bütün fertleri sarıp sarmalaması gerektiğini çok açık bir şekilde göstermiştir. 15 Temmuz sonrası 7 Ağustostaki Yeni Kapı Ruhu da işte bu ruhtur. Milletine devletine “amasız, fakatsız, lakinsiz” sahip çıkanların ruhudur.
 
“15 Temmuz’u anlamak, yaşatmak ve kutlamak şanlı tarihimize karşı bir görevimizdir”
 
15 Temmuz’u anlamak, yaşatmak ve kutlamak şanlı tarihimize karşı bir görevimiz olmakla birlikte, Türk milletini ve Türk devletini esaret altına alarak yok etmek isteyen dahili ve harici odaklar için de kesin bir ihtardır.
 
Bu vesileyle büyük Türk milletinin Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere milli birliğimizin inşa ve ilelebet korunması yönünde Kurtuluş Savaşı, terörle mücadele ve 15 Temmuz şehitlerini rahmet ve minnetle anıyorum.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.