Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

MHP’li Akçay: ‘’AKP’nin Önergemizi Reddetmesi Manidardır’’

Milliyetçi Hareket Partisi Grup başkanvekili Erkan Akçay’ın terör örgütlerinin Türkiye’deki finansal faaliyetlerinin araştırılarak terörizmin finansmanının önlenmesi için alınması gereken tedbirleri tespit etmek amacıyla meclis araştırma komisyonu kurulmasına dair önergesi AKP’li milletvekilleri tarafından reddedildi.
 
AKP’nin ret oyu vermesini değerlendiren MHP’li Akçay, “Bir taraftan FETÖ, diğer taraftan PKK ile mücadele ettiğimiz ve özellikle FETÖ ile mücadele kapsamında FETÖ’nün finansal yapılanmasına ilişkin operasyonların devam ettiği bir gündemde AKP’nin önergemizi reddetmesi manidardır” dedi.
 
 
"Bu Mücadelenin Ama’sı Fakat’ı Lakin’i Çünkü’sü Olamaz"
 
Terörizmin finansmanının araştırılması önergesinde konuşan Akçay ülkemizin hem içeriden, hem dışarıdan terör örgütlerinin saldırı alanı haline geldiğini belirterek “Türkiye Cumhuriyeti olarak, Türk milleti olarak bu saldırılara karşı topyekûn mücadele etmek durumundayız. Bu mücadelenin ‘ama’sı, ‘fakat’ı, ‘lakin’i, ‘çünkü’sü olamaz.” dedi.
 
"Bu Bataklığı Kurutmazsak Yok Edilen Sinekler Tekrar Hayat Bulacak"
 
Terörle mücadelede önceliğin güvenlikte olduğunu belirten MHP’li Akçay “Tek başına güvenlik tedbirleri almak, savunma pozisyonunda kalmak terörle mücadelede yeterli olmuyor. Terör bir bataklıktır, bütün unsurlarıyla birlikte bu bataklığı kurutmak gerekiyor. Bu önergemizde ifade ettiğimiz üzere, terörizmin finansmanıyla mücadele büyük bir önem arz etmektedir. Çünkü terörü, terör örgütlerini ve teröristi besleyen en önemli unsurlardan birisi de terörizmin finansmanıdır. Devletin bütün kurum ve kuruluşlarının teksif edilerek terörle mücadelede başarılı olması gereken alan terör örgütlerinin finansmanıdır. Eğer bu bataklığı kurutamazsak yok edilen sinekler tekrar hayat bulmaya başlayacaktır.” ifadelerini kullandı.
 
Akçay’dan Dikkat Çeken Örnek
 
Konuşmasında terör örgütlerinin ‘vergi’ adı altında haraç topladığını, ‘himmet’ adı altında finansman sağladığını da belirten MHP’li Akçay’dan dikkat çekici bir örnek geldi.
 
Maliye Bakanlığı’nın vergi bilincini arttırmak için ilköğretim çağındaki çocuklara programlar düzenlediğini belirten MHP’li Akçay, “Böyle bir konferans sırasında bir vergi uzmanı ilköğretim çağındaki çocuklara kafalarındaki vergi algısını ortaya çıkarmak için soruyor: ‘Vergi nedir? Acaba kim anlatacak?’ Her çocuk bir vergi tanımı yapıyor; yalnız, bir çocuk şöyle tarif ediyor: ‘Her ay bir akşam evimize bir amca gelir, babam ona zarf içinde bir para verir, vergi verir' diyor. PKK 'vergi' adı altında haraç topluyor, evlerden zarf içerisinde vatandaşlardan alıyor ve masum çocuk da bunu kafasına vergi kavramı olarak yerleştiriyor. İşte terörizmin finansmanının geldiği boyutları göstermesi bakımından bu hadise çok vahim bir örnek teşkil ediyor.” ifadelerini kullandı.
 
“FETÖ’nün ve PKK’nın Finansal Ağı Mutlaka Çökertilmelidir”
 
15 Temmuz sonrasında FETÖ’yle mücadelenin en önemli aşamalarından birisinin finansal mücadele olduğuna dikkat çeken MHP’li Akçay, konuşmasına şöyle devam etti:
 
“FETÖ'nün yoğun bir finansal ağ ile terör örgütünü bilinmektedir. FETÖ; çekler, senetler, nakitler, şirketler, markalar, zincir marketler, okullar, dershaneler ve himmet paralarından oluşan bir finansal ağ kurmuş, bu ağ ile Anadolu'dan çok sayıda iş adamını, meslek odalarını âdeta mahalle baskısı altına alarak haraç toplamıştır ve bunun adına da himmet demiştir. Himmet adı altında kayıt dışı, şeffaflıktan uzak, denetimden uzak, hesabı verilmeyen paralar toplanmış, finansman sağlanmıştır. Bu ağ içerisinde mesela Zaman gazetesi aboneliği âdeta esnaf ve tüccarlar için bir referans olmuştur. Netice itibarıyla bu "network" denilen iletişim ağıyla devasa bir finans ağı kurulmuştur, bu ağların kesinlikle çökertilmesi gerekmektedir.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.