MHP’li Akçay: “CHP’nin Yaptığı Siyaset Değil, Olsa Olsa Düşmanı Sevindirmektir"

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "CHP, terör örgütleriyle mücadele eden kurumların yöneticilerini hedef alarak ittifak ortaklarına göz kırpmaktadır.  Şerefli Türk ordusunun başında bulunmuş, önemli terör operasyonlarının başladığı ve beka mücadelesinin verildiği bir dönemde Savunma Bakanını hem de Türkiye Büyük Millet Meclisinde çirkin bir üslupla tahkir etmek siyaset değildir. Olsa olsa düşmanı sevindirmek, dostu üzmektir. "dedi.

"CHP’nin gittiği yol doğru bir yol değildir"

MHP'li Akçay, "Şuursuzca konuşan, ağzının söylediğini kulağı duymayan CHP sözcülerinin Türk Ordusunun şerefli bir komutanına, eski Genel Kurmay Başkanına ağza alınmayacak sözler sarfetmesi yalnızca bir hükümet üyesi olan Milli Savunma Bakanına yönelik siyasi sözler olmadığı açıktır.CHP terör örgütleriyle mücadele eden kurumların yöneticilerini hedef alarak ittifak ortaklarına göz kırpmaktadır.  Şerefli Türk ordusunun başında bulunmuş, önemli terör operasyonlarının başladığı ve beka mücadelesinin verildiği bir dönemde Savunma Bakanını hem de Türkiye Büyük Millet Meclisinde çirkin bir üslupla tahkir etmek siyaset değildir. Olsa olsa düşmanı sevindirmek, dostu üzmektir. CHP’nin gittiği yol doğru bir yol değildir, Sarı yelekliler güzellemesi yaparak, toplumu sokaklara çağırarak kışkırtıcılık yapmak, FETÖ’cü hainlere karşı durmak suretiyle darbecilerle hiçbir pazarlığa girmeden Milli ve meşru iradenin yanında yer alan bir Genel Kurmay Başkanını Meclis Genel Kurulunda hakaretlerle, iftiralarla itibarsızlaştırmaya çalışmak düpedüz terör örgütü propagandasından başka bir şey değildir. Bu söylemler CHP’nin FETÖ ve PKK çizgisinde hareket ettiğini göstermektedir." dedi.

"CHP zıvanadan çıkmış"

Daha önce de CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan kişi bir kahraman komutan için “apoletlerini sökerim” diye tehdit ettiğini söyleyen Akçay, "Türk ordusunun şerefli mensuplarına hakaret etmek, tehdit etmek CHP’nin geleneği haline gelmiştir.CHP zıvanadan çıkmış, sadece milletin değerleriyle uğraşmakla yetinmeyip terör örgütlerini aratmayacak kadar düşmanlık yapar hale gelmiştir. Bunun sonu iyi değildir. Atatürk’ün ve Milli Mücadele kahramanlarının kurduğu bir siyasi partinin terör örgütlerinin diliyle FETÖ, PKK ve terörle mücadele edenleri itibarsızlaştırmaya çalışması ve bunu da yüce meclisin çatısı altında yapması çok hazindir. Ayrıca CHP’nin marazi bir hal alan MHP takıntısının belirtileri bilhassa 7 Haziran 2015 seçimlerinde uç vermeye başlamış, bu günlerde iflah olmaz bir düşmanlığa dönüşmüştür. Cumhur ittifakından duydukları rahatsızlık bu düşmanlığı katmerleştirmiştir. CHP’nin 31 Mart 2019 seçim yenilgisini şimdiden görmesiyle başlayan hırçınlık, seçim sonrası gündeme gelmesi kaçınılmaz olan olağanüstü CHP kurultayı için yapılan hesapların da bir sonucudur. CHP “YPG terör örgütü değildir, Afrin’e girilmesin, Suriye’de ne işimiz var, Esat’la görüşülsün, 15 Temmuz senaryo ve tiyatrodur, sokağa çıkılsın!”diyen bir partidir." dedi.

"CHP laf kalabalığından başka bir dağarcığı olmayan bir parti halindedir"

Akçay, "CHP siyaset üretemeyen, polemik, demagoji ve laf kalabalığından başka bir dağarcığı olmayan bir parti halindedir. MHP’ye gösterdikleri husumetin zerresini FETÖ’ye PKK’ya göstermeyen CHP’nin bu tutumu ne anlama gelmektedir?" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.