Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tesk genel başkanı bendevi palandöken abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

MHP’li Akçay: “Hiç Kimse 15 Temmuz Yaşanmamış Gibi Hareket Edemez”

MHP Grup Başkanvekili Erkan AKÇAY TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmada meclisin yeni yasama yılındaki çalışmalarına ve 15 Temmuz sonrası terörle mücadele sürecine ilişkin önemli mesajlar verdi. Akçay, “Kamplaşmadan ve kutuplaşmadan kaçınarak müzakere ve diyalog kanalları açık tutulmalıdır.
 
TBMM Genel Kurulunda Adalet ve Kalkınma Partisinin grup önerisi üzerine söz alan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay siyasal, ekonomik ve toplumsal gelişmelere dikkat çekti. Ülkemize yönelik terör saldırılarının artarak devam ettiğini ifade eden Akçay “Terör saldırıları anbean devam ediyor. Suriye'de ülkemizi yakından ilgilendiren çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Her ne kadar gözardı edilse ve gündemin birinci maddesi olarak tartışılmasa da ekonomik sorunlar da artarak devam ediyor. Toplumsal gerilim ve kutuplaşma emareleri 15 Temmuzdan sonraki süreçte önemli ölçüde azalıyor görünse de hadisenin sıcaklığı geçtikçe toplumsal gerilimleri, kutuplaşmaları artıracak tutum ve davranışların devam ettiğini üzülerek görüyoruz.” dedi. Bu yoğun gündem içerisinde TBMM’ye ve hükümete önemli görevler düştüğünü belirten MHP’li Akçay siyasetin normalleşmesi için çalışılması gerektiğini söyledi. Akçay, “Kamplaşmadan ve kutuplaşmadan kaçınarak müzakere ve diyalog kanalları açık tutulmalıdır. Yeni fiilî durumlara, şahsi ve keyfî uygulamalara fırsat verecek yasama faaliyetlerinden uzak durulmalıdır. Milletimizdeki endişe ve huzursuzluğu bertaraf edecek adımlar atılmalıdır. Hassasiyetimiz vatanımız, milletimiz, kardeşliğimiz ve istiklalimiz üzerine inşa edilmelidir.” dedi.
 
“15 Temmuz ve Yenikapı Bağlayıcıdır”
 
Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Akçay 15 Temmuz akşamı çok uzun yıllar tartışacağımız ve hatırlayacağımız, milletimizde derin izler bırakan alçakça bir saldırının yaşandığını söyledi. 15 Temmuz’da teröristlerin Türk milletinin tamamını, millî iradeyi ve cumhuriyetin bütün kurumlarını hedef aldığını belirten MHP’li Akçay, “Darbe girişimiyle ülkemiz bir kaos ve iç çatışma ortamına sürüklenmek istenmiştir. O nedenle, 15 Temmuz bir milattır. Hiç kimse 15 Temmuz yaşanmamış gibi hareket edemez. 15 Temmuz ve Yenikapı bağlayıcıdır. 15 Temmuz akşamında demokrasiye ve millî iradeye sahip çıktık. Meclisi açık tutarak darbecilere en büyük darbelerden birini vurduk. Bu sorumluluk çerçevesinde birlik ve beraberlik duygusu, siyasette müzakere ve uzlaşma kültürü öne çıkmış ve bu kültür 7 Ağustosta Yenikapı mitingiyle taçlanmıştır.” dedi.
 
“Gerilim Yaratan Söz ve Davranışlardan Kaçınılmalıdır”
 
Konuşmasında Yenikapı ruhunun siyasetteki önemine de vurgu yapan MHP’li Akçay MHP’nin Yenikapı’nın merkezinde yer aldığını söyledi. Akçay konuşmasına şöyle devam etti: “"Yenikapı" ülkenin birliğini, bütünlüğünü ve tüm tehlikelere karşı yekvücut karşı durmasını ifade ediyor. Yenikapı, aynı zamanda hep birlikte demokrasiye ve hukuka sahip çıkma tavrıdır. Ancak bu birleştirme görevi öncelikle Sayın Cumhurbaşkanına, Hükûmete, devlet kurumlarına, siyasi partilere ve diğer demokratik kuruluşlara ve medyaya düşmektedir. Milletimizin topyekûn kucaklanması gerekir. Ayrıştırıcı, kamplaştırıcı ve gerilim yaratan söz ve davranışlardan özenle kaçınılması gerekiyor. Yenikapı ruhu Cumhurbaşkanına ve iktidara biat etmek anlamına gelmez. Yenikapı'ya katılım muhalefet partilerinin iktidara açık çeki değildir. Demokratik kurumların ve süreçlerin çok daha iyi işlemesi için bu önemli bir fırsattır. Bu fırsatın gereksiz tartışmalarla kesinlikle heba edilmemesi gerekir. Özellikle son günlerde, daha Meclisin açılması arifesinde yaşanan gereksiz Abdülhamit ve Lozan tartışmalarının tekrarlanmaması gerekir. Bu tartışmaları Yenikapı ruhuna uymamaktadır.”
 
MHP’li Akçay’dan Muharrem Ayı Mesajı
 
MHP’li Akçay TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmasında Muharrem Ayına ilişkin mesajını paylaştı. Akçay “Muharrem ayı hüzün ve matem ayıdır; muharrem ayı hak ve adalete tutkun olanların, zulme baş eğmeyenlerin meşalesidir. Bu ayın 10'uncu gününde Kerbela şehitlerini anacağız. Kerbela'da Hazreti Peygamberimiz'in "Benim dünyadaki çiçeğim." dediği Hazreti Hüseyin ve ehlibeyte mensup 70 masum insan zulüm karşısında eğilmeyen mazlumların cesaret abidesi olmuştur. Bu vesileyle, şehitlerin serdarı Hazreti Hüseyin Efendimiz'i, Kerbela şehitlerini ve bugüne kadar hak, hakikat, adalet, ahlak, erdem ve fazilet için, izzet ve şeref için can veren bütün şühedayı rahmet, minnet, şükran ve saygıyla anıyorum ve muharrem ayını tebrik ediyorum.” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.