Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

MHP’li Akçay, “İstiklal Marşı Beka Ve Hürriyet Mücadelemizin Destanıdır”

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümü münasebetiyle yayınladığı mesajında “İstiklal Marşımız emperyalistlerin ve taşeronlarının işgali altındaki vatanımızın beka ve hürriyet mücadelesi destanıdır” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay İstiklal Marşının kabulünün ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Açıklamasında İstiklal Marşının yazıldığı dönemdeki işgal, hürriyet ve beka tehdidine vurgu yapan MHP’li Erkan Akçay “Vatanımız tecrit, ordumuz terhis, hayat ve varlık haklarımızın tahrip, istiklal ve istikbalimizin tehdit edildiği, Ankara’da meclise Polatlı’dan top seslerinin geldiği günlerde Türk milleti ‘ya istiklal, ya ölüm’ inancıyla, büyük bir beka mücadelesiyle tarihin altın sayfalarındaki yerini almıştır. Bu mukaddes mücadele milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dizeleriyle kahramanlık ve bağımsızlık destanı olarak İstiklal Marşımız haline gelmiştir” dedi. 

“Milli Mücadelenin Zafer Tacı”

İstiklal Marşımızın milli mücadelenin zafer tacı olduğunu belirten Akçay “İstiklal Marşımızın Türk milletinin istiklal ve istikbal tehdidine karşı milli birlik ve beraberliğimizi ifade eden milli mutabakat belgesidir” dedi.

Akçay, “Türk milleti emperyalist işgallerle yok edilme tehlikesi altındayken İstiklal Marşımız Türk milletinin ‘ezelden beri hür yaşadığını’ yedi düvele ilan etmiştir. ‘Korkma’ diye başlayan dizelerle destana dönüşen milli ruh ve milli kimlik bugün de en derinden hissedilmektedir; yarın da hissedilmeye devam edecektir. Görevimizin bilincindeyiz; İstiklal Marşımızda anlamını bulan muhteşem mücadelenin önem ve şuurundayız. Şanlı atalarımızın emanetine dün olduğu gibi bugün de, yarın da sahip çıkacağız ve her türlü beka tehdidine karşı cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılacağız.

Bu vesileyle, ‘yurdunu alçaklara uğratmamama uğruna göğüslerini siper eden’ başta Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi,  Milli Mücadele kahramanlarını ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve şükranla anıyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.