Öne Çıkanlar AİLE Covid19 Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli gündem özeti kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Ak Parti Kemer İlçe Başkanı Uğur Ozan Gazioğlu

MHP’li Akçay: Meclis Tamir Edilsin Müze Dışarıda Kurulsun

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “TBMM Başkanı nasıl karar vermişse bu hasar gören yerlerin bazı bölümlerinin bir müze şeklinde muhafaza edileceğini ifade etti, bunu doğru bulmuyorum, mutlaka TBMM’de 15 Temmuz akşamı meydana gelen hasar ve izlerin tamamının silinmesi ve eski haline dönülmesinde büyük fayda var, fakat şu yapılabilir 15 Temmuz Demokrasi Müzesi TBMM yerleşkesi içerisinde kurulursa bu son derece münasip olur” dedi.

ANKA’nın sorularını yanıtlayan Akçay, 15 Temmuz Demokrasi Müzesi önerisini TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a da ileteceğini ifade etti.

“15 Temmuz’da Meydana Gelen Hasara İlişkin En Küçük Bir İzin Dahi Bırakılmaması Lazım”

Akçay şöyle dedi:
“15 Temmuz’dan sonra meydana gelen Meclis yerleşkesindeki hasarların tadilatının, bakım onarımının derhal tamamlanması ve 15 Temmuz’da meydana gelen hasara ilişkin en küçük bir izin dahi bırakılmaması lazım. Mutlaka eski haline getirilmesi gerekir. Çünkü artık uzaylılar bile gördü, bildi, bütün yabancı heyetler, yerli heyetler bunu bizzat kendi gözleriyle gördü. Basında geniş şekliyle yer aldı.
Bundan sonra eğer bir demokrasi müzesi şeklinde bir yapıya ihtiyaç duyulursa bunun de en münasip yeri Ankara’da TBMM yerleşkesinde olur, bu eski milletvekili hizmet binaları yıkılıyor biliyorsunuz, orada yapılacak bir müze bölümünde demokrasi müzesi oluşturulur, sadece TBMM’de meydana gelen hasar değil, bütün Türkiye’de meydana gelen hasara ilişkin görüntü, fotoğraf, videonun dışında mevcut materyaller de, önemli görülen materyalleri bu müzede sergilemek daha yararlı olur.”

“15 Temmuz Demokrasi Müzesi Yapılabilir Ama Eski İzlerin Tamamen Silinmesi Gerekir”

Akçay, önerisini Meclis Başkanı’na da ileteceğini ifade ederek şöyle devam etti:
“Meclis yerleşkesi içerisinde 15 Temmuz Demokrasi Müzesi yapılabilir ama eski izlerin tamamen silinmesi gerekir.
Hasar gören belli bölümleri muhafaza edelim, gelen geçen görsün anlayışı son derece yanlıştır.
TBMM’de 15 Temmuz gecesi uçaklarla yapılan bombalı saldırı sonunda bazı hasarlar oluşmuştu. TBMM Başkanı nasıl karar vermişse bu hasar gören yerlerin bazı bölümlerinin bir müze şeklinde muhafaza edileceğini ifade etti, bunu doğru bulmuyorum, mutlaka TBMM’de 15 Temmuz akşamı meydana gelen hasar ve izlerin tamamının silinmesi ve eski haline dönülmesinde büyük fayda var, fakat şu yapılabilir 15 Temmuz Demokrasi Müzesi TBMM yerleşkesi içerisinde kurulursa bu son derece münasip olur.” 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.