Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası transfer TÜRKPA Saadet Alpago kimdir Muhbir filistin TürkiyeİşBankası shell amerika dbp siirt il başkanı Reşit Teymur amerika birleşik devletleri

MHP’li Akçay: ‘’Ülkemizdeki Sorunun Adı Kürt Sorunu Değil Terör Sorunudur’’

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmada “ ‘Kürt Sorunu’ söyleminin modası geçmiştir. PKK saldırıları bu hakikati de ifade etmektedir.” dedi.
 
TBMM Genel Kurulunun dün yapılan oturumunda CHP’nin verdiği grup önerisine dair tartışmalar yaşandı. CHP’nin grup önerisindeki “Kürt Sorununun çözümü” ibaresini eleştiren MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay “ ‘Kürt Sorunu’ ibaresinin modası geçmiştir. Ülkemizdeki sorunun adı Kürt Sorunu değil, terör sorunudur” dedi.

'' 'Kürt Sorunu' İbaresinin Modası Geçmiştir'' 

Konuşmasında ülkemizdeki terör sorununa dikkat çeken MHP’li Akçay, “CHP’nin önergesinde ‘Kürt Sorununun çözümü’ ibaresi vardır. Ülkemizde bir ‘Kürt Sorunu’ yoktur. Emperyalizmin ve istismar edenlerin sorunu vardır, terör sorunu vardır. Etnik yapıyı, bir etnisiteyi istismar edip bundan beslenerek birtakım emeller peşinde koşanlar vardır.
 
Ayrıca ‘Kürt Sorunu’ ibaresinin de modası geçmiştir. Bu ibare Türkiye'de otuz-kırk yıl moda bir deyim olarak ifade edilmiştir ancak yaşanan PKK saldırıları bu hakikati ifade etmiştir. Terör örgütü PKK’nın saldırılarını “Kürt Sorunu” gibi yapay bir kavramla ilişkilendirmek yanlıştır, art niyet değilse bile bilgisizliktir.” dedi.
 
'' 'Kürt Sorunu' İbaresini Kullanmak Emperyalizme Hizmet Etmektir''

‘Kürt Sorunu’ ibaresinin emperyalizmin bir aracı olduğunun altını çizen MHP’li Akçay, “Bu ibare ile terör sorunu etnik bir kavramla tanımlamak ve böylece de çözüm etnik temelde aranmak istenmektedir. Bu nitelendirme Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının arasına etnik nifaklar sokmak isteyenlerin bir silahıdır.
‘Kürt Sorunu’ tanımlamasının Osmanlı’nın çözülme ve dağılma dönemlerindeki ‘Doğu Sorunu’, ‘Bulgar Sorunu’, ‘Kutsal Yerler Sorunu’ gibi nitelendirmelerden amaç itibariyle hiçbir farkı yoktur. ‘Kürt Sorunu’ ibaresini kullanmak emperyalizme hizmet etmektir. Ülkemizin sorunlarına devletimizin dirliği, ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birliği çerçevesinde çözüm aramalıyız. Bunun için de önce sorunları doğru tanımlamalıyız. Doğru tanımlama ‘Kürt Sorunu’ değil, ‘terör sorunu’dur.” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.