Öne Çıkanlar ingiltere 6 Aralık 2021 Pazartesi Gündem Özeti 6 Aralık 2021 Gündemi Gündemde Bugün6 Aralık 2021 Pazartesi 4 Aralık 2021 Gündemi Çad Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Mahamat İdris Deby Itno Çadırkentte Çocuklar İçin Oyun Alanı Kuruldu Galataport İstanbul çadır tiyatrosu çadır Gündemde Bugün-9 Ocak 2017 Pazartesi Çad Cumhurbaşkanı Idriss Deby Itno

MHP’li Büyükataman’dan Arınç’a Sert Tepki

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı FETÖ’yü aklayama çalışmakla suçlayarak, sert eleştiriler yöneltti.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Bülent Arınç’ın “AK Parti MHP’lileşmemeli. Benim MHP’nin anladığı anlamda milliyetçiliğe itirazım var” şeklindeki sözlerine yazılı açıklamayla yanıt verdi. Arınç’ın bir siyasetçinin kendisiyle en fazla ne kadar çelişebileceğini göstermek açısından Türk siyasi tarihinde emsalsiz bir yere sahip olduğunu ifade eden Büyükataman, “Hatırlanacağı üzere sert çıkışları ve bu sert çıkışların kendi genel başkanınca terbiye edilişi yine Türk siyasi tarihinin en acı, en trajik vakıalarındandı. Maalesef Bülent Arınç, yaşına başına aldırmadan, bu yaştan sonra ikbal için küçük duruma düşmekten çekinmemenin en net örneğidir” dedi.

“SABIKALARINI YAZSAK ANSİKLOPEDİ OLUR”

Arınç’ın siyasete yeniden atılmak için MHP üzerinden gündeme gelmeye çalıştığını öne süren Büyükataman, “PKK ve FETÖ muhibi Arınç’ın bunu idrak etmesini beklemiyoruz. Bülent Arınç ‘Fethullah Gülen hocaefendi bir deniz feneri gibi yolumuzu aydınlatıyor’ diyen kişidir. 7 Haziran’dan 1 ay önce çıkıp Ankara’nın parsel parsel satıldığını söyleyip 8 Haziran’da dut yemiş bülbüle dönen Arınç değil midir? Sahte suikast yalanıyla Arınç sayesinde FETÖ, devletin mahremi olan Kozmik Oda’ya girmedi mi? Bülent Arınç’ın sabıkalarını yazsak ciltlerce ansiklopedi olur. Bülent Arınç'ın açıklamaları, savunma değil, provokasyon, günah çıkarma değil, FETÖ’ye ümit olmaktır” dedi.

“SUÇUNA TÜRK MİLLETİNİ ORTAK EDEMEYECEK”

Arınç’a yaptığı açıklamalarla ‘FETÖ darbe girişimini aklamaya çalışmak’ suçlamasını yönelten Büyükataman, “Bu millet FETÖ’cü hainlerin ne olduğunu, Arınç onlar için gözyaşı dökerken de biliyordu. Arınç dilerse sempati beslediği kişinin yanına Pensilvanya’ya gidebilir. Bülent Arınç, kendi yaptığı suça Türk milletini ortak edemeyecektir” dedi.

“MALATYA’DAKİ VAKAYI SIRADAN GÖREMEYİZ”

Açıklamasında, Malatya’da Alevilerin evlerinin işaretlenmesi konusunda da değinen Büyükataman, yapılanları "kirli tezgah" olarak niteledi. Alevi ailelerin yoğunlukta yaşadığı Cemal Gürsel Mahallesi’ndeki 13 evin kapı ve duvarlarına kırmızı boyayla çarpı işaretleri atıldığını anımsatan Büyükataman, “Bölgeden aldığımız bilgilere göre halen boş olan evlere de aynı işaretlerin atıldığı tespit edilmiştir. Provokatörlerin dışarıdan getirilmiş tetikçiler olduğu bu durumdan anlaşılmaktadır. Soyu ve sopu meçhul ahlaksızlar bilsinler ki ne yaparlarsa yapsınlar amaçlarına muvaffak olamayacaklardır. Malatya’daki vakayı sıradan göremeyiz, 'bir densizin işidir' deyip geçemeyiz. Alevi İslam inancına mensup kardeşlerimizi tedirgin ve rahatsız eden bu son olayların üzerindeki esrar ve gizem perdesini aralamak ve gerçekleri ortaya çıkarmak hükümetin en temel ve vazgeçilmez görevidir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.