Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak ClinicExpert

MHP’li Ersoy: “PTT Ve Sağlık Bakanlığı Mağdurlarının Sorunları Acilen Çözülmeli”

MHP Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy TBMM genel kurulunda MHP grubu adına konuştu. Doç. Dr. Ruhi Ersoy, İş Mahkemeleri ve İşveren İşçi hakları hakkında yapmış olduğu konuşmada 2017 yılındaki PTT alımlarında başarılı olan fakat Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı sonrası yine işsiz duruma düşen vatandaşların sorununa değindi. Ersoy, yaklaşık 1750 kişinin bu durumdan etkilendiğini ve umutları ile oynandığını belirterek, bu vatandaşların kazandıkları haklarının bir an önce iade edilmesi ve işlerine başlamaları gerektiğini söyledi

Ersoy, işveren ile işçi arasındaki hukukun konuşulması için öncelikle bir “iş”in olması gerektiğini belirterek, devletin istihdam konusunda gayretli olduğunu gördüklerini fakat yeterli görmediklerini söyledi.

“Üretim ekonomisinin desteklenmesi ve genişletilmesi gerekmektedir” diyen Ersoy, “alın terinin kutsallığı” üzerinden yürüyen bir ekonomik programın memlekete daha faydalı olacağını belirtti.

Emek, ekmek ve idealin bir arada bulunmasının gerekliliğine değinen Ersoy, “sefaletin asaleti öldürmemesi adına, büyük Türk milletinin asil evlatlarının sefalete düşmemesi adına istihdamın genişletilmesi gerekiyor. Devlet elinden geleni yapmaya çalışıyor olabilir ama bu konularda daha da dikkatli olması ve ekmeği büyütmesi hususunda üreten ekonomi programına geçmesi gerekiyor” dedi.

Ersoy, 2017 yılındaki PTT alımlarında başarılı olan fakat Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı sonrası yine işsiz duruma düşen vatandaşların sorununa değindi. Ersoy, yaklaşık 1750 kişinin bu durumdan etkilendiğini ve umutları ile oynandığını belirterek, bu vatandaşların kazandıkları haklarının bir an önce iade edilmesi ve işlerine başlamaları gerektiğini söyledi.

Ersoy ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın sınavını kazanan sağlık personellerinden 3.233 kişisinin bekletildiğini, bekletilme sebeplerinin ise bilinmediğini belirterek bu sorunun da bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Ersoy son olarak hükümeti eleştirerek, kamu diplomasisinin işlemediğini, iyi yapılan işlerde dahi vatandaşa bilgi aktarımında sorunlar yaşandığını, vatandaşın bilgiye ulaşmada sıkıntılar çektiğini bu konuda hükümetin daha özenli ve titiz çalışması gerektiğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.