Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Kovid19 cumhurbaşkanı Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY ihracat Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş

MHP’li Kaşıkçı’dan Alman Basınına Sert Cevap : ”Terör Örgütlerinin Sözcülüğünü Yapmaktan Vazgeçin!"

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı , Geçtiğimiz günlerde Alman Gazetesi Spiegel’de yayınlanan ABD Başkanı Donald Trump’ın eski DAEŞ’la mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk’un kaleme aldığı ve bölücü terör örgütü PKK/PYD-YPG’nin sözde lider kadrosunda yer alan Ayşe Hiso ‘nun ‘’Afrin’e Dönüş’’ hayallerini içeren makaleye sert tepki gösterdi .

Yaptığı açıklamada işgal olarak değerlendirilen Fırat Kalkanı ve Zeytindalı Harekatları’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin en doğal hakkı olduğunu ifade eden Kaşıkçı ‘’ İşgal olarak belirtilen Fırat Kalkanı ve Zeytindalı Harekâtı Türkiye’nin Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde yürütülmüş ve Türkiye’nin sınır güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı düzenlenmiştir. Uluslararası hukuka bu kadar bağlı kalınarak ve yüksek düzeyde sivil hassasiyeti gözetilerek icra edilen bu harekâta işgal demek ancak aymazlık tabiri ile ifade edilebilir.‘’ dedi .

Türk ve Türkiye düşmanlığında sınır tanımayan Alman basınının bulduğu her fırsatta kin kustuğunu belirten Kaşıkçı ,  ‘’Alman basınının tıpkı bu son yazıda olduğu gibi baştan aşağı yalan ve küstah haberlerle asıl maksatlarının diğer birçok Avrupa ülkelerinde ki basın ile birlikte terör örgütlerinin sözcülüğünü yapmak olduğu aşikardır. ‘’ ifadelerini kullandı .

Açıklamalarına Hatay’ın , Afrin kaynaklı olarak son 15 yıldır karşı karşıya kaldığı terör eylemlerini tek tek sıralayarak devam eden Kaşıkçı ‘’Doğru soru  Türkiye’nin Afrin’de ne işi var? değil , Afrin’in Hatay’da ne işi var ? olmalı dedi. Terörün hedefinde olan Türkiye’nin gerçekleştirilen harekatlar öncesi konuyu uluslararası camiada ki tüm muhatapları defalarca terör tehdidi karşısında bilgilendirdiğinin altını çizen Kaşıkçı ; ‘’ Ancak Batı , her zaman ki bilindik tavrını takınarak yaşananlara sessiz kalmıştır’’ dedi .

Kaşıkçı; Makalede geçen ve örgütün sözde lider kadrosunda bulunan Ayşe Hiso’nun  Afrin’in de  ‘’ Bir dönem 18 yıl boyunca  Fransız Mandası altında olan Hatay gibi kaybedileceği ifadesi ile  ‘’ortak  kader’’ benzetmesine karşılık olarak da ;   söz konusu Coğrafyanın tamamının  900 yıldan fazla bir süre boyunca  Türk Devletleri tarafından yönetildiğini hatırlattı ve Hatay’ın Anavatan’dan kısa süreliğine de olsa kopuşunun 1.Dünya Savaşı sonrası şartlarından kaynaklandığını, Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde verilen destansı bağımsızlık mücadelesi sonrası  Türk Milleti’nin düştüğü yerden tekrar ayağa kalkmayı başardığını ifade ederek ‘’ Ayağı kalkan Türkiye ise kısa bir süreliğine çekilmek zorunda kaldığı toprakların içerisinden Hatayı tekrar kendine bağlamayı başarmıştır’’ dedi .

Alman Gazetesi Spiegel’de dikkat çekilmek istenen Gelecekte yaşanacak gelişmeler ile ilgili olarak ise; Kaşıkçı : Bu hezeyana en güzel cevabı sığındığı ve sözcülüğünü üstlendiği batının önemli gördüğü bir siyaset adamının Churchill’in cümlesi ile karşılık vermenin  doğru  olacağı kanaatindeyim.”Ne kadar geriye bakabilirsen o kadar ileriyi görürsün’’  ifadelerini kullandı .

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.