Öne Çıkanlar Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs terörist chp Covid19 AİLE kılıçdaroğlu pkk galatasaray rusya abd tesk genel başkanı bendevi palandöken

MHP'li Tanrıkulu: AKP Verdiği Sözleri Ağırdan Alıyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, “1 Kasım’ın üzerinden 60 gün geçerken MHP olarak biz mağdur kesimler için TBMM çalışmalarımızı artırırken, AKP milletimize verdiği sözleri ağırdan alıyor” dedi.

Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti iktidarlarının 13 yıldır her alandaki başarısız politikaları sonucunda Türkiye’nin çevresinde “dost” denebilecek bir ülke kalmadığını kaydetti. Ekonomik alanda 8 yıldır orta gelir tuzağına saplanıp kalındığını, kişi başına milli gelirin 9 bin dolar civarlarına düştüğünü, istikrarlı bir ekonomik büyümenin yakalanamadığını, ihracatın gerilediğini vurgulayan Tanrıkulu, şu ifadeleri kullandı:

“Seçimlerin üzerinden 60 gün geçmiş; vaat edilen istikrarın yerini istikrarsızlık, huzurun yerini bunalım, güvenin yerini güvensizlik almıştır. Görülmektedir ki; 2016 yılı da bu kaos ortamında geçecek, milletimizin layık olduğu huzurlu ve güvenli günler hayal ve umutta kalacaktır. Bu yüzdendir ki; Bakanlar Kurulu üyeleri 2016 yılının sıkıntılı geçeceğini bugünlerden duyurmakta, sözüm ona milletimizi bu duruma hazırladıklarını zannetmektedirler. MHP olarak seçim meydanlarında vatandaşımıza verdiğimiz sözlerin gerçekleşmesi için 1 Kasım sonrası TBMM’de kanun tekliflerimizi, araştırma önergelerimizi, güncel sorunların denetimi hakkında Bakanlıklara hitaben yazılı ve sözlü soru önergelerimizi çok hızlı bir şekilde sunmuş bulunmaktayız. Şimdi sıra milletimize verilen vaatlerdeki samimiyete gelmiştir. AKP ya bu çalışmalarımıza TBMM gündemine gelmesi için destek verecek, ya da her zaman olduğu gibi çeşitli bahaneler üretip bunların hayata geçmesinin önüne geçecektir. Ülkemizin ihtiyacı olan reformları siyasi bedel ödemekten korkanlar halen hayata geçirememiş, mini harcama paketlerini reform olarak milletimize yutturmaya çalışmaktadır. Milletimizin yapısal reform adı altında açıklanan, içi boş paketlere artık inancı kalmamıştır. Çünkü biz yapısal reform dediğimizde; bir sistemin daha verimli çalışabilmesi ve şoklara karşı daha dayanıklı hale getirilebilmesi için, o sistemin yeniden yapılandırılmasını ifade etmekteyiz. Tıpkı Seçim Beyannamemizde milletimize vaat ettiğimiz yapısal reformlar (ekonomide üretimin artırılması ve ithalat bağımlılığının azaltılması, yurt içi tasarrufların ve yatırımların artırılması, vergi reformu, harcama reformu, gelirin adil bölüşümü ve yoksullukla mücadele, tarım ve hayvancılık, işgücü piyasası ve çalışma hayatı reformu) gibi. Yapısal reform adına yapılacaklar bellidir, yeter ki sağlam ve samimi irade gösterilebilsin. Bu konuda ülkemizin güzel geleceği için MHP her türlü desteği vermeye hazırdır. 2016 yılının milletimiz için kayıp bir yıl olmaması için, vatandaşlarımıza güzel, sağlıklı, huzurlu ve güvenli günler yaşatabilmek adına MHP mücadelesini sürdürecek.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.