Öne Çıkanlar Ambulans Şoförü termik Kolesterol İlaçları Jolly Joker Zayıflamamızı Zihnimiz Mi Engelliyor? Kolesterol TS-GS Maç Sonucu ankara istanbul e-5 Avrupa İçerisinde En Hızlı Büyüyen Sektördür Diş Mesleki Yeterlilik Belgesi Aranan 40 Meslek meclis başkanı laiklik açıklamaları

MHP’li Usta'dan Enflasyon Değerlendirmesi

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, “Sürdürülmesi mümkün olmayan bir kısım istihdam teşvikleri, İŞKUR politikaları bataklığı bırakıp sivrisineklerle uğraşmaya benzer. Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur." dedi.

Samsun Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla yayınlanan enflasyon rakamlarını değerlendirdi.


ENFLASYONUN BAŞKA GÖSTERGEYE BENZEMEZ
Daha önce, enflasyonun başka göstergeye benzemediği ve çok hızlı bozulabileceği konusunda birçok kez uyarılarda bulunduğunu vurgulayan Usta, söyledim. “Ne yazık ki bugün yayınlanan sonuçlar karamsar bir tablo ortaya koymuştur. TÜFE %15,39 oranında artarak rekor kırmıştır. ÜFE'deki %23,71'lik artış, önümüzdeki aylarda TÜFE için kötü sinyaller vermektedir. Her ne kadar, akaryakıt fiyatları değişken vergiyle sabitlense ve kısa vadede enflasyona yansıması ötelense de, ham petrol fiyatlarındaki yükseliş ülke ekonomisi için kırılganlıkları artıran bir risk unsurudur. Aralık ayında para ve maliye politikasında sıkılaştırmanın kaçınılmaz olduğunu ifade etmiştim. Yanlış beyanatlar ve müdahalede gecikmenin bedeli 500 baz puan faiz artışı olmuştur. Yapılması gerekenlere ilişkin önerilerimizi her fırsatta dile getirdik. Bundan sonra da milli iradenin bize vermiş olduğu yetki ile bunları dile getirmeye ve takipçisi olmaya devam edeceğiz.” dedi.


ÜLKE HEBA OLACAK 2 SENESENİ GERİ KAZANDI
Sözlerine “Geldiğimiz noktada erken seçim sonuçlarıyla ülkemiz, siyasi belirsizlikler ve sistem tartışmaları ile heba olacak iki senesini geri kazanmıştır. Seçim sonuçları, 2018 yılı 3. çeyreği itibariyle ekonomide gözlenmesi muhtemel "ani duruş" riskini minimize etmiştir.” diye devam eden Usta
, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin bütün kurum ve kurallarıyla yerleşmesi ve işlemesi hedefimizdir. Ekonomiye ilişkin konularda üç ayak vardır: TCMB'nin bağımsız uygulayacağı para politikası, hükümetin yöneteceği maliye politikası ve TBMM'nin yapacağı ekonomik reformlar. Bu üç unsur birbirini destekler mahiyette çalışmalıdır. Türkiye'nin yeni bir ekonomi modeline ihtiyacı vardır. Bir yandan cari açığı makul seviyelere düşürerek ülkenin dış kaynak bağımlılığı azaltılmalı, diğer yandan iç ve dış kaynaklar verimli alanlara yönlendirilmelidir. Türkiye ücret üzerinden rekabet politikasını daha fazla sürdüremez! Üretimde ve ihracatta, teknoloji seviyesini yükseltmekten başka çare yoktur! İçinde bulunduğumuz orta gelir tuzağından çıkmak için zamanımız daralıyor, demografik fırsat penceresi treni kaçıyor.” ifadelerinde bulundu.


BATAKLIĞI BIRAKIP SİVRİSİNEKLERLE UĞRAŞMAK
“Kalıcı istihdamı sağlamak hedef olmalıdır.” diyen Usta, “Sürdürülmesi mümkün olmayan bir kısım istihdam teşvikleri, İŞKUR politikaları bataklığı bırakıp sivrisineklerle uğraşmaya benzer. Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Popülizme kapılmamak, toplumsal uzlaşıyı ön planda tutmak, kurumlarımızı güçlendirmek, kurumlar arası koordinasyonu üst seviyeye çıkarmak ve kararlılıkla çalışmak yeterlidir!” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.