Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tüik tesk genel başkanı bendevi palandöken abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

MHP’li Usta: “Varlık Fonunun Başkanını Değiştirmek Çözüm Değil”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Varlık Fonunda hedeflenen, arzulanan bir süreç olmadı, Varlık Fonunu bizim yeniden bir reorganize etmemiz şart” sözleri üzerine açıklama yapan MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, “ Varlık Fonunun Başkanını değiştirmek çözüm olmayacak, yapılacak en doğru iş Varlık Fonunu tamamen ortadan kaldırmak olacaktır. Ülkeyi maceraya sürüklemedikçe gelecek hiç bir başkan, siyasi iktidarı tatmin edemeyecektir.” dedi.

Usta, Varlık Fonu başkanının değiştirilmesiyle başlayan tartışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

GELECEK NESİLLERİN GELİRİNİ BUGÜNDEN HARCAMAK İÇİN OLUŞTURULMUŞ BİR YAPIDIR
Varlık Fonlarının kaynak fazlası olan veya belli yeraltı kaynak geliri olan ülkelerde anlamlı olacağını belirten Usta, sözlerine “Dünyadaki yaygın uygulamada, varlık fonlarının amacı bugünün gelirini gelecek nesillere aktarmaktır. Oysa biz kaynak açığı veren bir ekonomiyiz. Bu nedenle bizde Varlık Fonunun işlevi borçlanmak veya bir kamu malını özelleştirmek olabilir. Başka bir deyişle bizdeki Varlık Fonu gelecek nesillerin gelirini bugünden harcamak için oluşturulmuş bir yapıdır” dedi.
 
EKONOMİDE KARMAŞA VE İSTİKRARSIZLIĞA NEDEN OLACAKTIR
Türkiye'de borçlanma ve özelleştirmeyi yapacak ihtisas sahibi kuruluşlarımızın olduğunu vurgulayan Usta “ bunun için Varlık Fonuna ihtiyaç yoktur.
Varlık Fonu Kanununda para ve maliye politikasına ilişkin olarak Fona verilen görevler ekonomi açısından büyük risk taşımaktadır. Varlık Fonu eliyle para piyasalarına ve bütçeye müdahale edilmesi durumunda ekonomide karmaşa ve istikrarsızlığa neden olunacaktır.
Fonun para ve maliye politikası yoluyla yaratılabileceği tahribat,  denetim açığından kaynaklanacak sıkıntıların çok üzerinde olacaktır. Elde kalan son kamu şirketleri yönetiminin keyfi kullanıma açık alana çekilmesi şirketlerimizin mali durumunu kötüleştirecektir.” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.