MHP'li Yalçın Kongre Tarihini Verdi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Yargıtay’ın kararına ilişkin, “Bu karar sonrasında tüzüğümüzün 67. Maddesinin genel başkanımıza verdiği yetkiye dayanarak sayın genel başkanımız biraz evvel bir karar almak suretiyle 26 Haziran veya 10 Temmuz tarihlerinde MHP’yi olağanüstü ama seçimli kurultaya götürme kararı almıştır” açıklamasında bulundu.

MHP'li Yalçın, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, MHP'de olağanüstü kurultay kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını oy birliğiyle onamasının ardından genel merkezde basın açıklaması yaptı.

MHP’nin Yargıtay kararlarına saygılı olduğunu ifade eden Yalçın, “Yargıtay’ın vermiş olduğu bu kararı da MHP olarak saygıyla karşıladığımızı evvelen ifade etmek isterim. Bu karar sonrasında tüzüğümüzün 67. Maddesinin Genel Başkanımıza verdiği yetkiye dayanarak Sayın Genel Başkanımız biraz evvel bir karar almak suretiyle 26 Haziran veya 30 Temmuz tarihlerinde MHP’yi olağanüstü ama seçimli kurultaya götürme kararı almıştır” diye konuştu.

MHP lideri Bahçeli’nin kararın Başkanlık Divanı ile MHP Merkez Yönetim Kurulu’na sunarak kabul edilmesi gerektiğini söyleyen Yalçın, “Söz konusu tarihlerde Ankara Arena'da kongre yapılmak üzere salon kiralanmıştır. Dolayısıyla 63. Maddenin 3. Fıkrasına dayanarak ifadeye çalıştığımız bu husus bundan sonraki aşamada başkanlık divanında ve MYK da görüşülmek suretiyle karar çıkartılacaktır” dedi.

Bahçelinin karar verdiği olağanüstü kongre tarihini yanlış telaffuz eden Yalçın, konuşmasında 30 Temmuz tarihini 10 Temmuz olarak düzeltti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.