MHP’li Yalçın: Yenikapı Süreci Ucuz Parti Siyasetine Küçük Hesaplara Kurban Edilmemeli

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın MHP’ye yönelik ifadelerine, “15 Temmuz sonrasında milletimizin her alanda millî mutabakat içinde olmasıyla başlayan Yenikapı süreci; ucuz parti siyasetine, tribünlere dönük küçük hesaplara kurban edilmemelidir. İktidar partisinin ve hükûmetin bakan ve sözcülerinin, ağızlarından çıkan sözlerin nereye varacağına dikkat etmelerini bekliyoruz” şeklinde yanıt verdi.
 
MHP’li Yalçın, Bakan Bozdağ’ın “MHP kendi içini, diğerleri kendi içini ayıklasın” şeklindeki sözlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bozdağ’ın ifadesinin, FETÖ unsurlarının bütün kurum ve kuruluşlardan temizlendiği, iktidar partisinin bu konuda öz eleştiri yaptığı ve kendi içinde başından beri barınan unsurları ayıkladığı izlenimi uyandırdığını kaydeden Yalçın, “Bu talihsiz açıklamanın kabulü mümkün değildir” ifadesini kullandı.
 
“Bölücülük Tehlikesi Ortadayken Ne Yapılmak Nereye Varılmak İstenmektedir?”
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakan Binali Yıldırım’ın Yenikapı sürecinin korunması için özen gösterdiğini, buna karşın Bozdağ’ın kamuoyu algısına yönelik açıklamalarda bulunmasının yakışıksız olduğunu vurgulayan MHP’li Yalçın, “Neden iktidar saflarında herkes ayrı telden çalmaya başlamıştır? Niçin iktidarın gardı bu kadar çabuk düşmüştür? Türkiye’nin içinden geçtiği siyasi cendere, sürüklenmek istediği uluslararası anafor ve bölücülük tehlikesi ortadayken ne yapılmak, nereye varılmak istenmektedir? FETÖ/PDY’nin yol açtığı depremin bütün sorumluluğu artık muhalefet partilerinin omuzlarına mı yüklenmek istenmektedir?” sorularını sordu.

“AKP Cenahından Hemen Herkes Bahçeli’nin Açıklamalarını Sert Dille Eleştirmiştir”
 
“Şüphe yok ki Yenikapı ruhundan söz edenlerin, öncelikle bu ruha kendilerinin saygı göstermesi, onun gereklerine uygun siyasi nezaket ve nezafeti izhar etmesi icap eder” değerlendirmesinde bulunan Yalçın, açıklamasına şu ifadelerle devam etti.
 
“FETÖ/PDY’nin Türkiye’ye vereceği zararların boyutu yıllar öncesinden anlaşılmış ve bu konuda gerek iktidar partisi gerekse kamuoyu MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli tarafından uyarılmıştır. MHP Lideri Bahçeli, partisine yönelik kaset komplosu ortaya çıktıktan sonra 31 Mart 2011’de Fetullah Hoca cemaatinin faaliyetlerinin durdurulması gerektiği yönünde açıklama yapmış, ancak bugün hükûmet üyesi olan bazı isimler dâhil, AKP cenahından hemen herkes Sayın Bahçeli’nin açıklamalarını sert dille eleştirmiştir. Ama aradan geçen yıllar, Devlet Bahçeli’nin haklılığını ortaya çıkarmıştır. O sıralar Sayın Devlet Bahçeli’nin açıklamalarını eleştirip gereken tedbirleri almakta gecikenlerin, bugün daha sorumlu davranmalarını bekliyoruz.
 
“Bahçeli Yurtta Sulh Konseyinin Peşine Düşülmesini İfade Etmiştir”

15 Temmuz’da yaşananların toplumda yarattığı travma henüz geçmemiş, Türkiye’nin üzerindeki kara bulutlar henüz dağılmamıştır. Hatta Türkiye bu konuda yolun başındadır. Bu itibarla özellikle iktidar partisini temsil edenlerin ve hükûmet üyelerinin tutum ve beyanlarına dikkat etmeleri gerekir. MHP Lideri Bahçeli son açıklamalarında; darbe teşebbüsünü planladığı bilinen Yurtta Sulh Konseyinin peşine düşülmesini ve bu konseyde kimlerin yer aldığının, darbe başarıldığı takdirde kimlere görev verileceğinin kamuoyuna açıklanmasını beklediklerini ifade etmiş ancak bu konuda sessiz kalınmıştır.

“Elimize Somut Bilgi Ulaştığında Derhal Gerekenin Yapılacağı Bilinmelidir”

Bu konuda mesafe alınması, her şeyden önce devletin istihbarat birimleri tarafından bilgi ve belge elde edilmesine ve ilgili mercilerin de hukuk çerçevesinde üzerine düşeni yapmasına bağlıdır. FETÖ/PDY’den muhalefet partilerine kimlerin sızdığına dair somut bilgi ve istihbarat, MHP yönetimiyle paylaşılmıştır da bu konuda en hassas siyasi parti konumundaki MHP bunları değerlendirmemiş midir? Elimize somut bilgi ulaştığında derhal gerekenin yapılacağı, yarım saat içerisinde de sonuçlandırılacağı bilinmelidir.

“Tribünlere Dönük Küçük Hesaplar”

Akrebin kıskacından öncelikle kurtulması gereken kurumun, iktidar partisi olduğu kamuoyunun malumudur. Milletimiz, siyasi iktidarın bünyesinde nasıl bir temizlik yapıp da arındığını merak etmekte ve bu konuda tatminkâr bir açıklama beklemektedir. Hükûmetin paralel yapının tamamen tasfiyesi konusunda takip ettiği politikaların doğruluk, sağlık ve hukuka uygunluğu ancak bu sayede mümkün olacaktır. 15 Temmuz sonrasında milletimizin her alanda millî mutabakat içinde olmasıyla başlayan Yenikapı süreci; ucuz parti siyasetine, tribünlere dönük küçük hesaplara kurban edilmemelidir. İktidar partisinin ve hükûmetin bakan ve sözcülerinin, ağızlarından çıkan sözlerin nereye varacağına dikkat etmelerini bekliyoruz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.