Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

"Milletimizle Kurduğumuz Gönül Bağıyla İnsanlarımızın Siyasete Bakış Açısını Değiştirdik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Trabzon Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Programı’nda yaptığı konuşmada, “Sadece 81 vilayetimizde inşa ettiğimiz eserlerle yatırımlarla değil, aynı zamanda milletimizle kurduğumuz gönül bağıyla insanlarımızın siyasete bakış açısını değiştirdik. Uzun yıllar sonra vatandaşlarımızın siyasetçiye, siyaset kurumuna güvenlerini sağladık. Bunu da verdiğimiz sözleri yerine getirerek başardık. 3-5 oy daha fazla alabilmek için hiçbir zaman popülizm bataklığına saplanmadık” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Hayrı Gür Spor Salonu’nda düzenlenen, AK Parti Trabzon Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Programı’nda partililere ve vatandaşlara hitap etti.

Trabzon’a beş ayın ardından tekrar gelmekten, hemşerileriyle özlem gidermekten duyduğu mutluluğu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin kurulduğu günden itibaren gece-gündüz demeden çalışan teşkilat mensuplarına şükranlarını sundu.

Yerel seçimlerinde yarışacak belediye başkan adaylarına, 31 Mart gecesine kadar sürecek seçim maratonunda Allah’tan muvaffakiyetler dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah son 14 seçimde olduğu gibi 31 Mart seçimlerinde de Trabzon’un, yine kendine, tarihine, asaletine yakışanı yapacağına inanıyorum” dedi.

“HİZMET SİYASETİNİN KESİNTİSİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon’da el ele, gönül gönüle vererek, her zamankinden daha çok çalışarak bir kez daha AK Parti’nin zafer sancağını şehrin tepesinde dalgalandırılacağına inandığını dile getirerek, “Bugüne kadar olduğu gibi 31 Mart’tan sonra da AK Parti’nin hizmet siyasetinin kesintisine inşallah izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

AK Parti’nin, Türk siyasetinin son 17 yılına damga vurmuş, siyasete itibar kazandırmış bir parti olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sadece 81 vilayetimizde inşa ettiğimiz eserlerle, yatırımlarla değil aynı zamanda milletimizle kurduğumuz gönül bağı ile insanlarımızın siyasete bakış açısını değiştirdik. Uzun yıllar sonra vatandaşlarımızın tekrar siyasetçiye, siyaset kurumuna güvenlerini sağladık. Bunu da verdiğimiz sözleri yerine getirerek başardık. Üç-beş oy daha fazla almak için hiçbir zaman popülizm bataklığına saplanmadık” ifadelerini kullandı.

Günü kurtarmak için Türkiye’nin geleceğini tehlikeye atacak politikalara tevessül etmediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin sözünün eri bir parti olarak gerçekleştiremeyeceği hiçbir vaadi, icraatı seçim meydanlarında dillendirmediğini de sözlerine ekledi.

“MÜCADELEMİZ; TÜRKİYE’Yİ AYDINLIK GELECEĞİNE, YEPYENİ UFUKLARA KAVUŞTURMA MÜCADELESİDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’yi diğerlerinden ayıran temel özelliğin, milletin çıkarlarını, ülkenin menfaatlerini daima kendisinin üstünde tutması olduğuna vurgu yaparak, şöyle konuştu: “Bu hareket kuruluşundan itibaren daima ‘önce vatanım’, ‘önce milletim’ diyenlerin partisi olmuştur. Bu dava, İstiklal Marşımızdaki ‘Canı cananı bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda’ diyen Türkiye sevdalılarının partisi olmuştur. AK Parti’nin, Trabzonlu Kurtuluş Savaşı kahramanlarının, Albay Hamdi Beylerin, Yüzbaşı Kahraman Beylerin istiklal sancağını bugün de taşıyanların partisidir. Bizim davamız senlik-benlik davası değil, memlekete hizmet davasıdır. Bizim mücadelemiz Türkiye’yi aydınlık geleceğine, yepyeni ufuklara kavuşturma mücadelesidir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, millî iradenin üstünde hiçbir fani güç tanımadan, Türkiye’yi hayalleri ve hedefleriyle buluşturmanın kavgasını verdiklerini, ilkelerinden, değerlerinden taviz vermeden siyaset yolculuğuna devam ettikleri vurgusunda bulundu.

“EKONOMİMİZİ BÜYÜTÜRKEN DEMOKRASİMİZİ DE BÜYÜTTÜK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birileri gibi seçimlerde birkaç oy fazla alabilmek için polisimizin, askerimizin, okul yolundaki gencecik evlatlarımızın hayatına kast eden çetelerle iş birliğine gitmedik. CHP ve benzerleri gibi cumhuriyet adına cumhur düşmanlığı yapanlardan, laiklik adına millete zulüm edenlerden, demokrasi adına vesayet odaklarına selam duranlardan asla olmadık” diye konuştu.

Tevazu, samimiyet ve gayretle “önce millet, önce memleket”  dediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiç kimsenin hayat tarzına, giyinişine, terörü ve şiddeti kutsamadığı sürece siyasi görüşüne müdahale etmedik. Ekonomimizi büyütürken, yatırımlarımızı artırırken; demokrasimizi de büyüttük, güçlendirdik, devletimizin tüm kurumlarında kök salmasını sağladık.  Elbette bütün bunlarla beraber daima kendimizi yenilemenin, zamanın ruhuna ve ülkenin şartlarına göre kendimizi geliştirmenin gayretinde olduk.”

TRABZON’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarları döneminde Trabzon’a 30 milyar lira yatırım yaptıklarını, laf değil icraat siyaseti gerçekleştirdiklerini, eğitimden sağlığa, turizmden ulaşıma, ticaretten tarıma, sanayiye kadar Trabzon’un hangi ihtiyacı varsa, neyin eksikliğini hissediyorsa, onu gidermenin çabasını güttüklerini söyledi.

Trabzon’a ikinci üniversitesi, yurtları, yolları, tünelleri, barajları, derslikleri, hastaneleri, spor salonları, gençlik merkezleri ve 41 bin seyirci kapasiteli modern stadyumuyla her alanda çağ atlattıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akçaabat Millet Bahçesi ve Avni Aker Millet Bahçesi gibi yeni projelerin de çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Avni Aker Millet Bahçesi’nin yaklaşık 58 bin metrekare, Akçaabat Millet Bahçesi’nin de yaklaşık 23 bin metrekare alana sahip olacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bizzat kendi himayesinde yürütülen Trabzon Merkez-Pazarkapı’daki cami ve külliyenin inşasının da devam ettiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bin kişilik konferans salonu, İslami kültür merkezi ve müzesinin de tamamlandığında Karadeniz’in en büyük külliyesi olacağının altını çizerek, 100 yataklı Of Devlet Hastanesi’nin yapımının sürdüğünü, 1200 yataklı Trabzon Şehir Hastanesi projesinin ihale aşamasında olduğunu, 1,3 milyar lira maliyetli Trabzon Şehir Geçişi Devlet Yolu ile Akyazı ve sahil bağlantı yollarının inşasının da seneye bitirileceğini bildirdi.

Etüt çalışmaları süren Trabzon-Erzincan arasındaki hızlı tren projesini de hayata geçirerek, Trabzon’u da hızlı tren ağına ekleyecekleri müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Solaklı Vadisi'nde 20 kilometrelik bir güzergâhta örnek bir projeyi hayata geçirdiklerini, Of-Çaykara arasındaki proje ile vadinin çehresinin değiştirildiğini, Altındere Vadisi Millî Parkı ile Sera Gölü Tabiat Parkı ve Uzungöl Tabiat Parkı’nın da yer aldığı sekiz tabiat parkında gerekli çalışmaları yaparak, tabiat turizmine katkı vereceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işverenlerle yükseköğrenim mezunlarını buluşturmak amacıyla da 10-12 Mart 2019 tarihlerinde Trabzon’da Karadeniz Kariyer Fuarı’nın düzenleneceğini de bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece Trabzon’un değil, Türkiye’nin çehresini değiştirdiklerini, sadece bir alanda arzu ettikleri değişimi gerçekleştiremediklerini belirterek, son 16 yılda muhalefetin zihniyetini değiştiremediklerini söyledi.

“BAZI SİYASİ PARTİLER TEK PARTİ DEVRİNİN FAŞİST ANLAYIŞINDAN BİR TÜRLÜ ÇIKAMADI”

Türkiye, ayağına vurulan prangalardan kurtulurken, bazı siyasi partilerin tek parti devrinin faşist anlayışından bir türlü çıkamadığını, ana muhalefet partisinin alışkanlıklarını değiştiremediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Dünyanın yaşadığı onca dönüşüme rağmen, bu parti maalesef 1940’lara, darbe dönemlerine takılıp kalmıştır. Demokrasimizin kat ettiği onca mesafeye rağmen hâlen vesayetçilerden medet uman bir partiyle karşı karşıyayız. Bunlarda yalan bol. Kendini yenilemek yerine; yalan, iftira, çarpıtma ve hakaretle siyaset gemisini yürütmeye uğraşan bir CHP görüyoruz. Bugüne kadar partimiz ve şahsım hakkında attıkları iftiraların tamamı boşa çıktığı hâlde, alışkanlıklarını terk etmiyorlar. Söyledikleri yalanlar dolayısıyla onlarca kez tazminata mahkûm oldular. Meclis kürsülerinden attıkları iftiraların bir tanesini dahi yargı karşısında ispatlayamadılar. Kimi zaman FETÖ’cülerin, kimi zaman ajanlık yapan sözde gazetecilerin, kimi zaman da Türkiye düşmanı çevrelerin kendilerine servis ettiği dokümanlarla üzerimize geldiler. Ancak her seferinde attıkları iftiraların altında ezilmekten kurtulamadılar.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisinin yalan siyasetinde ısrar ettiğini ve bunu artık kurumsal hâle getirdiğini belirterek, “Ülkenin hiçbir meselesi yokmuş gibi CHP’liler bir araya gelmişler, partinin başındaki zatın yalanlarını finanse etmek için ortak bütçe oluşturmuşlar. Bu ne biliyor musunuz? Adı ‘yalancı çobana’ çıkmış genel başkanlarını hizaya getirmek yerine, aralarında para toplayıp mahkemenin verdiği tazminat kararlarını ödeyeceklermiş. 31 Mart seçimleri öncesinde yalan destekleme fonu oluşturan CHP ve birlikte yol yürüdüğü kesimlerin yegane sermayesinin, yine iftira, manipülasyon, hakaret, gerilim ve kutuplaştırma olacağı anlaşılıyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinin Türkiye’nin 2023 hedeflerine giden yolculuğunda önemli kavşak noktalarından biri olduğunu, bu seçimin 16 Nisan halk oylamasıyla başlayan tarihî dönüşüm sürecinin son halkasını oluşturacağını herkesin bilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı’nın başarısının, sadece Türkiye’ye yönelik tehditlerin bertaraf edilmesinde değil; son 16 yıllık kazanımların korunmasında da hayati öneme sahip olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti’nin kazanması demek Türkiye’nin kazanması demektir, Trabzon’un kazanması demektir. Sizlerden, omuzlarınızda işte böylesine büyük bir sorumluluk olduğunun bilinciyle gece gündüz gayret göstermenizi istiyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti üyelerinin 504 bininin seçmen kütüklerinde kaydının bulunamadığını, bir önceki seçime göre ilçe değiştiren 1,5 milyon kişi içinde 222 bin AK Parti üyesinin de yer aldığını ve bu seçimde 1 milyon gencin ilk defa oy kullanacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuların seçimin sonuçlarını belirleyici düzeyde etkisi olacağını ve teşkilatların bu konularda ciddi çalışmalar da bulunması gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının ardından AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu ve 16 ilçenin AK Parti’den belediye başkan adayları ile Cumhur İttifakı kapsamında Çarşıbaşı ve Şalpazarı MHP adaylarını açıkladı.

Anahtar Kelimeler:
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.