Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Ayyuka eNBE akbank türkiye terörist

“Milletin Derdiyle Dertlenip Sevincine Ortak Olmadan Siyasette Başarı Yakalanamaz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Isparta mitinginde yaptığı konuşmada, “Millete âşık olmadan, milleti sevmeden, milletin derdiyle dertlenip sevincine ortak olmadan siyasette başarı yakalanamaz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında, AK Parti Isparta mitingine katıldı. Hükûmet Meydanında düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

“ZAFERİ, İNSANIMIZIN KALBİNDE KAZANMAYI HEDEFLEDİK”

Millete âşık olmadan, milleti sevmeden, milletin derdiyle dertlenip sevincine ortak olmadan siyasette başarının yakalanamayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,  bu yüzden “gönül siyaseti, gönül belediyeciliği” dediklerini, siyasete, sadece seçim kazanmak için değil, gönülleri ve kalpleri fethetmek için girdiklerini vurguladı.

“Zaferi, sandıklardan önce insanımızın kalbinde kazanmayı hedefledik” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğunda çıkarılan engellere rağmen, sandıktan bu şekilde başarıyla çıktıklarını, “Erdemliler Hareketi” olarak yola koyulup saldırı ve iftiralara maruz kaldıklarında milletin muhabbeti, teveccühü, desteği ve duasıyla bunun üstesinden geldiklerini söyledi.

“ZORLUKLAR KARŞISINDA SABRETTİK, PES ETMEYİ AKLIMIZIN UCUNDAN DAHİ GEÇİRMEDİK”

14 Ağustos 2001’de AK Parti’yi kurup tabelasını asanın millet olduğunu, 17 yıl boyunca vesayet güçlerinin, şer odaklarının anti-demokratik girişimlerine önce milletin direndiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları ekledi: “Bunca yıldır ayak oyunlarına prim vermediniz, tehditlere boyun eğmediniz; şantajlara, aba altından sopa göstermelere eyvallah etmediniz. Seçim dönemlerinde oylarınızla, diğer zamanlarda dualarınızla, yeri geldiğinde de 15 Temmuz’da olduğu gibi canınız, malınızla bizlere ve ülkeye sahip çıktınız.”

Geçen 17 yılda yaşanan 14 seçimde de alınlarının akıyla çıkmayı başardıklarını, seçimlerle birlikte içerde ve dışarıda pek çok badire atlattıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte siyasi suikastlarla ülkenin darbe ortamına çekilmeye, Cumhuriyet mitingleriyle sokakların karıştırılmaya çalışıldığını, gazete kupürleri üzerinden AK Parti’nin kapatılmaya çalışıldığını, Gezi olaylarıyla milletin arasının açılmaya, ekonominin batırılmaya çalışıldığını hatırlattı.

17-25 Aralık girişimiyle emniyet ve yargı silahının çekildiğini, başarılı olamayınca çukurlar açarak Doğu ve Güneydoğu’daki bazı illerin işgale yeltenildiğini, 15 Temmuz’da ise 40 yıldır besleyip büyüttükleri FETÖ yılanının üzerlerine salındığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin cesareti, vatan sevdalılarının kahramanlığı sayesinde bunları da boşa çıkardıklarını söyledi. Son 17 yılda milletle beraber zahmet çekip çetin mücadeleler verdiklerini, ağır imtihanlardan geçtiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zorluklar karşısında sabrettik, sebat ettik; pes etmeyi aklımızın ucundan dahi geçirmedik” diye ekledi.

“BİRKAÇ YIL ÖNCESİNE KADAR TERÖRİSTLERİN CİRİT ATTIĞI BÖLGELERDE, BUGÜN HUZUR, EMNİYET VAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK’dan DEAŞ’a ve FETÖ’ye kadar tüm terör örgütlerine, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtlarıyla ülkenin güney sınırında kurulmaya çalışılan terör koridoruna büyük bir darbe indirdiklerine işaret ederek, “Daha birkaç yıl öncesine kadar teröristlerin cirit attığı bölgelerde, bugün huzur var, emniyet var, istikrar var. Cerablus’tan Azez’e, Afrin’den El Bab’a kadar Türkiye’nin kontrolündeki yerlerde barış, özgürlük, demokrasi var” şeklinde konuştu.

Bir dönem acı ve zulümle anılan bu şehirlerin, bugün Suriye’nin içindeki istikrar adaları olarak göz doldurduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi yeni bir hamlenin arifesindeyiz. İnşallah güney sınırımızın tamamını terörden arındıracak, mültecilerin huzur-u kalple dönebilecekleri güvenli bölgeler tesis edeceğiz. Operasyonla ilgili hazırlıklarımızı, planlarımızı, stratejilerimizi belirledik. Bütün hazırlıklılarımızı tamamladık. İnşallah çok yakında bu adımları atacağız” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin ayağına pranga vuranlar, sadece hasımlarımız ve ülkemizin düşmanları değildir. Ülkemiz ve milletimiz en büyük darbeyi içerideki gafillerden yemiştir. Kimi zaman bunlar, karşımıza medya baronları olarak çıkmıştır. Kimi zaman, millet ve memleket karşıtı sözde aydınlar olarak çıkmıştır. Kimi zaman,  idarey-i maslahatçı yöneticiler, statükocu bürokratlar olarak çıkmıştır. Kimi zaman, darbecilere umut bağlamış siyasetçiler olarak çıkmıştır. Kimi zaman, teröristlere ‘cici çocuklar’ diyen, terör örgütlerine koltuk değnekliği yapan genel başkanlar olarak çıkmıştır. Kimi zaman da, en küçük bir hadiseyi fırsata çevirmeye çalışan piyasa simsarları olarak çıkmıştır. Türkiye,  son 17 yılda kazandığı başarıların tamamını bunlara rağmen gerçekleştirmiştir. Ekonomiden teröre, istihdamdan dış politikaya kadar son 17 yılda neyi sonuca ulaştırdıysak, hangi reforma imza attıysak, emin olun, bu gafillere, bu kifayetsizlere rağmen yaptık.”

“TANZİM SATIŞ NOKTALARININ KURULMASIYLA MARKET VE PAZARDAKİ FİYATLAR YARI YARIYA DÜŞTÜ”

Bugün de benzer bir mücadelenin içinde olduklarını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşın canına kast edenlere karşı verdikleri mücadeleyle, lokmasına kast edenlere karşı verdikleri mücadelenin aynı olduğu vurgusunda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ispartalı çiftçi kardeşimin kilosunu 1 liraya sattığı meyveyi, şayet Ankara’daki, İstanbul’daki vatandaşım 10-15 liraya evine götürüyorsa, burada fırsatçılık var demektir. Burada gerçekten ihanet var demektir. Kimse kusura bakmasın, bunun adı ticaret değil vurgundur, soygundur. Bunun adı, insanımızın rızkını alavere, dalavereyle iç etmektir” değerlendirmesinde bulundu.

Devletin görevinin, bunu engellemek olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, son haftalarda gıda fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar karşısında bunu yaptıklarını, bakanlıklar ve belediyeler aracılığıyla gereken adımları attıklarını, tanzim satış noktalarının kurulmasıyla market ve pazardaki fiyatların yarı yarıya düştüğünü hatırlattı.

“TANZİM SATIŞ MÜESSESİNİ BİR SÜRE DAHA DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı: “Bu hamlemizle kazanan milletimiz, kaybeden ise fırsatçılar oldu. Bu adımımızla kazançlı çıkan insanımız, kaybeden ise domates, patlıcan, biber fiyatına bel bağlamış Bay Kemal gibi siyaset simsarları oldu. Devletimizin, vatandaşlarının hak ve hukukunu koruma noktasındaki kararlılığı herkes tarafından görülmüş oldu. Tanzim satış müessesini bir süre daha devam ettireceğiz. Her şey yolunda giderse bu yöntemi sona erdiririz. Şayet fırsatçılar direnmeye devam ederse, sistemi sürdüreceğiz. Fahiş fiyat artışları tespit ettiğimiz diğer alanlarda da benzer yollara başvuracağız. Ne üreticimizin ne tüccarımızın ne de vatandaşlarımızın zarar görmesine asla müsaade etmeyeceğiz.”

ISPARTA’YA YAPILAN YATIRIMLAR

Konuşmasının devamında geçen 16 yılda Isparta’ya 12,5 milyar lira tutarında yatırım yaptıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yatırım ve hizmetlerin arasında, eğitim bin 251 yeni dersliğin, 11 bin 167 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurtlarının, gençlik merkezleri, spor salonları sosyal tesislerin ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin olduğunu aktardı.

Ispartalı ihtiyaç sahibi vatandaşlara 777 milyon lira, Ispartalı çiftçilere 678 milyon lira, şehrin girişimcilerine 4 milyar lira tutarında destek sağladıklarını, Isparta Şehir Hastanesi’nin yanı sıra şehre yedisi hastane 24 sağlık tesisi inşa ettiklerini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 bin 369 konut projesini hayata geçirdiklerini, 92 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 213 kilometreye çıkardıklarını, 15 baraj ve altı gölet inşa ederek 396 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtıklarını dile getirdi.

Ulaşım, sağlık, tarım, teknoloji, eğitim ve diğer alanlarda şehre kazandırılan ve yapımları devam eden diğer yatırım ve hizmetlerden de örnekler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm bu hizmetlerin aksamdan devam etmesi için 31 Mart çok önemli. İstikrarın sürmesi için 31 Mart’ta bir yol kazası yaşamamalıyız. Terörle mücadeledeki başarılarımızın çok daha ileriye taşınması için, AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak 31 Mart’ı da başarıyla atlatmamız gerekiyor” dedi.

Bu seçimlerden de zaferle çıkarak 2023 yılına kadar seçim olmadan enerjilerinin tamamını yapısal reformlara vereceklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Isparta’daki yolculuklarına, “tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi gönül işi” diyerek devam edeceklerine inandığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.