Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Pandemi

Milletvekilleri Önce Mazbata Alacak

24 Haziran 2018 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi birlikte yapılacak. Seçilen milletvekilleri önce mazbatalarını alacak ardından TBMM’de kayıt yaptıracak.

TBMM 16 Mayıs 2018 Çarşamba günü 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin 27'nci Dönem milletvekili genel seçimine ilişkin kesin sonuçların Yüksek Seçim Kurulunca ilanını takip eden üçüncü gün saat 14.00'te toplanmak üzere tatile girmişti.

VEKİLLER KAYIT YAPTIRACAK

Seçilen milletvekilleri önce mazbatalarını alacak. Mazbatalarını alan vekiller TBMM’de kayıt yaptıracak.

TBMM, 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan milletvekili genel seçimine ilişkin kesin sonuçların Yüksek Seçim Kurulunca ilanını takip eden üçüncü gün saat 14.00'te toplanacak. Bu birleşimde, önce milletvekillerinin andiçme töreni yapılacak.

Yasama döneminin birinci birleşiminin ilk oturumundan başlayarak Başkan seçilinceye kadar, en yaşlı milletvekili, Geçici Başkanlık görevini yapacak. İkinci derecede en yaşlı üye, Başkanvekilliği görevini yerine getirecek. En genç altı milletvekili de, geçici olarak kâtip üyelik yapacak.

İLK İŞ MECLİS BAŞKANI SEÇİMİ OLACAK

Yemin töreninin ardından Meclis Başkanı için seçim gerçekleştirilecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan adayları, milletvekili genel seçimlerinden sonra Meclisin toplandığı günden itibaren  beş gün içinde Başkanlık Divanına bildirilecek ve Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimin yapılacağı gün kendiliğinden toplanacak. Başkan seçimi gizli oyla yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.