Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Milli Savunma Bakanı Akar’dan İdlib Değerlendirmesi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye’nin kuzeyinde yaşanan gelişmeleri, “Amacımız, Astana sürecindeki belirlediğimiz esasların eksiksiz ve aksaksız uygulanmasını, oradaki insanların da rahat ve huzur içerisinde evlerine dönmelerini sağlamak” ifadeleriyle değerlendirdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri çerçevesinde Kuvvet Komutanlarıyla Devlet Mezarlığı’nı ziyaret etti. Milli Mücadelede görev alanların isimlerinin yer aldığı anıta çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulunan Akar, törenin sona ermesinin ardından gazetecilerin soruları üzerine İdlib başta olmak üzere Suriye’nin kuzeyinde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Suriye’nin kuzeyinde güvenliğin, istikrarın sağlanması için tüm gayretin gösterildiğini ifade eden Akar, bu konuyla ilgili taraflarla görüş ve bilgi alışverişinin devam ettiğini kaydetti. Akar, “İdlib dahil barışın, huzurun her tarafa yayılması, oradaki insanların güven içinde yaşaması, insani yardım faaliyetlerinin sürdürülmesi, herhangi bir şekilde ülkemize doğru bir göç meydana gelmemisi için çalışmaları yürütüyoruz, karşılıklı anlayış içerisinde temaslarımız sürüyor”  dedi.

Pozitif Yaklaşımlar İçindeyiz

Konuyla ilgili Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile telefon görüşmesi yaptığını anlatan Akar, “Gayet yapıcı, gayet pozitif karşılıklı olarak görüş alışverişinde bulunduk. İdlib dahil çeşitli konularda görüşlerimizi paylaştık. Umuyorum, diliyorum önümüzdeki günlerde daha somut adımlar atmak suretiyle İdlib dahil Suriye’nin kuzeyindeki amaçlarımıza ulaşıp orada bölgenin daha sakin daha güvenli daha istikrar içerisinde olması. Amacımız, Astana sürecindeki belirlediğimiz esasların eksiksiz ve aksaksız uygulanmasını, oradaki insanların da rahat ve huzur içerisinde evlerine dönmelerini sağlamak. Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Gazetecilerin ‘uzlaşı yakın mı?’ şeklindeki sorusuna ise Akar, “Temaslarımız sürüyor, gayet yapıcı, gayet pozitif yaklaşımlar içindeyiz ve tarafların tatmin olacağı çözümü ortaya koymak için herkes büyük bir ciddiyetle çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Hulusi AkarAstanaİdlib
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.