Öne Çıkanlar gündem özeti Afrin Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Milli Savunma Bakanı Işık'tan Antalya Büyükşehir Belediyesine Ziyaret

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkan Türel’in hizmetlerinden övgüyle bahseden Bakan Işık, “Hem bu kadar güzel hizmetleri bu kadar kısa sürede hayata geçirdiğiniz için, hem de Antalya’yı her gelişimde daha güzel görüyor olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın ziyaretinde Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer de hazır bulundu. Başkan Menderes Türel’e hizmetleri için teşekkür eden Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, şunları söyledi: “Hem bu kadar güzel hizmetleri bu kadar kısa sürede hayata geçirdiğiniz için hem de Antalya’yı her gelişimde daha güzel görüyor olmaktan duyduğum memnuniyeti özellikle ifade etmek istiyorum. Antalya Türkiye’nin dünyaya açılan önemli pencerelerinden birisi. Allah’ şükürler olsun Antalya’da artık dünya çapında organizasyonlara imza atıyoruz. Dünyanın liderlerini Antalya’da topluyoruz. Ve hala üzerinden bir yıldan fazla zaman geçmiş olmasına rağmen hala liderlerin konuştuğu zirveye ev sahipliği yapan bir şehrimiz Antalya. Bu organizasyonların yapılabilmesinin temel şartı çok büyük bir alt yapı ve üst yapıdır. Yani çok güçlü bir şehircilik anlayışıdır.”

Hem ilk başkanlığı hem de 2014’te başlayan ikinci başkanlığı döneminde Başkan Türel’in Antalya’ya çok önemli hizmetler kazandırdığının altını çizen Bakan Işık, “İkinci dönemde artık çok daha kalıcı eserlerin hayata geçmiş olmasını görmek bizi çok memnun ediyor, gururlandırıyor. EXPO ile birlikte Antalya çok ciddi bir yatırım da aldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın çok özel ilgisinin olduğu bir şehir Antalya. Sayın Cumhurbaşkanımızın hem Antalya’ya hem de şahsınıza verdiği değer Antalya’yı bu noktada ayrıcalıklı bir yere koyuyor. Şu anda çok güzel hizmetlerin bitirildiğini biliyorum. Bazı hizmetlerin devam ettiğini biliyorum. İnanıyorum ki yeni hizmetleri de ardı ardına hayata geçireceksiniz” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin hizmet partisi olduğunu belirten Bakan Fikri Işık, “Bu hizmet anlayışının da Antalya’da çok önemli örneklerini görüyor olmak AK Parti’nin bir milletvekili, bir mensubu ve şu anda Milli Savunma Bakanlığı görevini üstlenen bir arkadaşınız olarak bizi mutlu ediyor. İyi de bir ekibiniz olduğu belli. Çünkü bu kadar işler, güçlü ekiple yapılıyor. Bundan dolayı hem ekibinizi hem de sizi tebrik ediyorum. Her zaman birlikte çalışmaya Antalya’nın menfaatine olan konularda sizlere yardımcı olmaya devam edeceğiz” dedi.

Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun Antalya’nın evladı olduğunu belirten Bakan Işık, “Söz konusu Antalya olduğunda Mevlüt Bey’in inanılmaz bir gayreti ve hassasiyeti olduğunu Bakanlar Kurulu’nda yakından görüyorum. Çok uyumlu ve başarılı bir milletvekili grubumuz var. Şehirle, teşkilatımızla, yerel yönetimlerle uyumlular, devamlı halkla beraberler. Bu uyumun getirdiği bereket de Antalya’ya yansıyor. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Her zaman yanınızda olduğumuzu yapacağınız hizmetlerde destek olacağımızı ifade ediyorum” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, şöyle konuştu: “Sayın Bakanım belediyemizi ziyaretle bizlere bir kez daha büyük bir güç verdiniz, destek verdiniz. Çok teşekkür ediyorum. Milli Savunma Bakanı olduktan sonra belediyemize ilk ziyaretiniz. Daha önce Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak da yine bizleri ziyaret etmiştiniz. Zatıalinizin çok zor bir dönemde çok önemli bir görevi üstlendiğinizi görmekten açıkçası büyük memnuniyet duyuyorum. Çünkü sizin her dönemde Türkiye’nin en sıkıntılı anlarında en zor görevleri ne kadar büyük bir başarı ile yaptığınızın bizzat şahidiyim. 17-25 Aralık sürecinde Milli Eğitim Komisyon Başkanlığı ile başlayan ki o dönemin en zor göreviydi hakikaten. Benim de Ankara’da görev yaptığım bir süreçti, yakından çok iyi biliyorum. O görevdeki üstün başarınız gerçekten Türkiye’nin içinde bulunmuş olduğu o sıkıntılı süreçte birçok sorunun çözümlenmesinde vesile oldu. Şimdi de Türkiye’nin özellikle savunma politikaları hususunda hem bir reform dönüşüm süreci yaşadığı hem de Suriye politikası ve Ortadoğu politikalarındaki sorumluluğumuzun en iyi şekilde yerine getirilmesiyle ilgili çok zorlu bir süreçteyiz. Bunu da zatıalinizin bakanlığında en başarılı şekilde yürüteceğimize inancım sonsuzdur. Ben bir kez daha size kolaylıklar diliyorum, Allah yardımcınız olsun.”

Bakan Fikri Işık’ın her iki bakanlık döneminde de Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin birçok projesine destek olduğunu hatırlatan Başkan Türel, “Bize büyük bir güç verdiniz. Ortak projeler geliştirilmesi hususunda gayretleriniz ve talimatlarınız oldu. Antalya’da yapacağımız hizmetlerde sizlerin bize olan destekleri bizim en büyük şansımız oluyor” dedi.

Bakan Işık ve Başkan Türel, ziyaret anısına karşılıklı hediye alışverişinde bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.