Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı

Milyonlarca Gencin ‘Atama’ Çığlığı Mecliste

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, milyonlarca üniversite mezunu gencin 'atama' çığlığını meclise taşıdı.

Tüm meslek gruplarında yaşanan adrese teslim atamaları, mülakat haksızlığını meclis genel kurulunda dile getiren Dr. Şevkin, 58 saniyelik süre içerisinde 32 ayrı meslek grubunun atama talebine dikkat çekti.


Son yıllarda her sabah milyonlarca üniversiteli gencin atama çığlıklarıyla uyandığına işaret eden Dr. Şevkin, “Diyaliz, cerrahi ameliyathane, ağız ve diş sağlığı, diş protez, tıbbi dökümantasyon, acil tıp,  laboratuvar, anestezi sekreterleri, fizyoterapistler, diyetisyenler, psikologlar, sosyolog, halk sağlığı, muhasebeciler ve harita kadastro mezunlarına, çevre teknikerlerine, eczacı teknikerlere ve 112 acil çağrı merkezi mezunlarına büyük ihtiyaç var ancak ya komik sayıda atama gerçekleşiyor ya da hiç atama yapılmıyor” dedi.


“İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİNE SESLENDİ”

Sayısı milyona yaklaşan öğretmen adaylarının 140 bin açığa rağmen 60 bin atama beklediğine vurgu yapan Dr. Şevkin, şunları söyledi:
“PİKTES’lilere, usta öğreticilere, ücretli öğretmenlere kadro verilmiyor. Mimar, mühendis, şehir plancıları, iktisadi idari bilimler fakültesi ve adalet meslek yüksekokulu mezunları elleri yüreklerinde kamuya atama bekliyor. Yüksek puan alan avukatlar, hakimler, savcılar, yüksek lisans öğrencileri, doktorlar ve daha bir çok meslek grubundan liyakat sahibi gençler ne yazık ki bazen saniyeler süren mülakatta eleniyor. Bu memlekette adrese teslim atamalar son bulmadıkça adaletten kalkınmadan kimse söz etmesin. İktidar milletvekillerine diyorum ki; hakkını arayan, emeğinin karşılığını almak isteyen milyonlarca gencimize kayıtsız kalmayın. Bu vebali daha fazla üstünüzde taşımayın.”


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.