Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö tüik abd tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Muharrem İnce’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tazminat Davası

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında “iftira ve hakaret” iddiasıyla manevi tazminat davası açtı.

CHP Basın Birimi’nden yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında Kayseri mitingindeki iftira ve hakaret içeren sözleri nedeniyle 100 bin TL’lik manevi tazminat davası ve haksız saldırının tespiti davası açtı” denildi.

İnce’nin avukatı Mustafa Kemal Çiçek, Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açtığı dava dilekçesinde şöyle dedi:

"Davalı tamamen hakaret kapsamlı sözleri ile müvekkilin itibarını zedelemek ve kamuoyunda hakkında olumsuz algı yaratmak amacı ile hareket etmiştir.

Cumhurbaşkanı sıfatını taşımakla birlikte tarafsızlığını tartışmasız bir şekilde yitiren ve teselsülen vekil eden Sayın Muharrem İnce’ye hakaret etmeyi alışkanlık haline getiren davalı, bu kez AKP Kayseri Mitinginde yapmış olduğu 8 Haziran 2018 tarihli konuşma ile vekil edene açıkça hakaretler etmiştir.

Öncelikle belirtmemiz gerekir ki davalının süreklilik arz eden hakaretlerine karşın 'Siyasiler en ağır eleştirilere katlanmak zorundadır' şeklindeki yargısal kararlara olan saygısından, ifade özgürlüğüne verdiği önemden ve bugüne kadar dava açılmaması iradesini ortaya koyan Sayın Cumhurbaşkanı adayı, bu kez davalı açıklamasının düşünce açıklaması kapsamında görülemeyecek olması ve davalının kastının tamamen hakaret ve iftira kapsamlı bulunması nedenleri ile davalı hakkında dava açılması talimatını vermiştir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.