Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tüik tesk genel başkanı bendevi palandöken abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Muş: Biz Teklifin 21 Gün Olarak Revize Edilmesi Konusunda Komisyona Bir Öneride Bulunacağız

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, bedelli askerlik teklifine ilişkin, “Biz teklifin 21 gün olarak revize edilmesi konusunda komisyona bir öneride bulunacağız. Dolayısıyla 28 günlük temel askerlik eğitimi yerine 21 günlük temel askerlik görevini ifa edilmesiyle beraber tüm vatandaşlarımız bu hizmetten faydalanmış olacaklar ve temel askerlik görevlerini yerine getirmiş sayılacaklardır” dedi.

Muş, TBMM’de 4 No’lu Basın Kapısı önünde bedelli askerlik teklifine ilişkin yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Biz teklifin 21 gün olarak revize edilmesi konusunda komisyona bir öneride bulunacağız. Dolayısıyla 28 günlük temel askerlik eğitimi yerine 21 günlük temel askerlik görevini ifa edilmesiyle beraber tüm vatandaşlarımız bu hizmetten faydalanmış olacaklar ve temel askerlik görevlerini yerine getirmiş sayılacaklardır.”

“Neden tamamen kaldırılmadı” şeklindeki bir soruya Muş, “Teklif hazırlanıyorken tüm kesimlerin görüşleri beklentileri talepleri dikkate alınarak hazırlanmıştır. Sadece bir grubun ya da belli bir grubun görüşleri dikkate alınarak hazırlanan bir teklif değildir. Tüm grupların tüm paydaşların bu anlamda bu konunun ilgili taraflarının tamamının görüşü dikkate alınarak bu teklif hazırlanmıştır ve bugün komisyona 21 gün olarak tekrar yeni bir teklif sunmuş olacağız” yanıtını verdi.

Muş, “28 gün olarak vermiştik ve 21 gün olarak yeni bir önerge yeni bir teklif komisyona sunacağız, Takdir TBMM’nin Değerli Milletvekillerinindir” Diye Konuştu.

Yaş 25, Bedel 15 Bin TL

“Bedelde bir değişiklik var mı?” sorusuna Muş, “Bedelde herhangi bir değişiklik olmayacaktır. Yaş 25. Bedel 15 bin TL. Süre olarak da 21 gün olarak olacaktır. Bunu önergeyle çözeceğiz” dedi.

“MHP’den bir öneri gelirse tavrınız ne olur?” sorusuna Muş, “Tüm tarafları dinleyerek bu teklifimizi 21 gün olarak revize edeceğimizi ifade ediyorum. Dolayısıyla bu anlamda komisyonda sunacağız” yanıtını verdi.

Milli Savunma Bakanlığının görüşlerine işaret eden Muş, “Burada Milli Savunma Bakanlığı da söz konusu. Dolayısıyla onları ilgilendiren bir mesele bu. Onların da görüşleri tabii ki bizim için önemli bizim için değerli” dedi.

Firarilerin Durumu

Muş, teklifte firarilerin durumuna ilişkin bir düzenlemenin yer alıp almayacağına ilişkin soruya ise “Firariler konusu gündeme geldi. Bununla alakalı yetki usul ve esaslarla ilgili yetki Milli Savunma Bakanlığına verilmekte. Milli Savunma Bakanlığı askerlik meselesini ilgilendiren bütün vatandaşlarımızın taleplerini dikkate alarak mutlaka hareket edecektir ama dediğim gibi bununla alakalı teknik boyutu usul ve esaslarını Milli Savunma Bakanlığına bırakıyoruz, onlar bununla alakalı bir çalışma yapacaklardır” dedi.

Kanal İstanbul

“Pakette başka bir değişik var mı?” sorusuna Muş, “Şu an itibarıyla vermiş olduğumuz teklifte herhangi bir başka değişiklik söz konusu değildir fakat komisyona başka bir teklif daha sunuldu. Özellikle bu yap-işlet-devret ile alakalı yani Kanal İstanbul lojistik merkezleri manevra alanlarıyla alakalı. Bunların da yap-işlet-devret ile ilgili yapılabilmesi konusunda Ulaştırma Bakanlığına bir yetki verilmesiyle alakalı bir teklif söz konusu. Muhtemelen bunların ikisi Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecektir” dedi.

“Kanal İstanbul ile ilgili ifadeleriniz oldu detay verebilir misiniz?” sorusuna Muş, “Biliyorsunuz yap-işlet devret kanununda limanlar havaalanları tanımlamalar var. Nelerin yap-işlet ile yapılabileceği tanımlanmıştı. Biz bunun da yap-işlet devret kapsamında yapılabilmesi için ihtiyaç duyulan yetkiyi bakanlığa bu anlamda teklif olarak görüşeceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.