Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları HAVA HAREKATI tesk genel başkanı bendevi palandöken enflasyon abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

NATO Genel Sekreteri Meclis'i Ziyaret Etti

NATO  Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ankara ziyareti kapsamında 15 Temmuz darbe girişimi sırasında en büyük hasar gören kurumlar arasında yer alan Türkiye Büyük Millet Meclis’ini gezdi. Stoltenberg, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP ve HDP gruplarını da ziyaret etti.
 
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Meclis’te ziyaretlerde bulundu. Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi’nin eşlik ettiği Nato Genel Sekreteri, Meclis’in bombalanan yerlerini gezdi. Gördüğü hasar karşısında şaşkınlığını gizlemeyen Stoltenberg şu ifadeleri kullandı:
 
"Bu darbe girişiminin yalnızca Türk demokrasisine değil aynı zamanda NATO müttefiklerinin, NATO değerlerinin kalbine yapılmış bir kalkışma olduğunu düşünüyorum. Bunu görmek gerçekten son derece duygulandırıcıydı. Buraya gelip aynı zamanda insanların, Türk halkının demokrasiye olan inancını ve demokrasiyi korumak için bu darbe girişiminden sonra neler yaptığını görmek gerçekten çok etkileyiciydi. Buraya gelip, bu durumu birebir yaşamış olan insanlardan bu deneyimleri duyuyor olmak son derece etkileyici aynı zamanda ben bu saldırının, bu darbe girişiminin yalnızca Türk demokrasisine değil aynı zamanda NATO müttefiklerinin, NATO değerlerinin kalbine yapılmış bir kalkışma olduğunu düşünüyorum. Bu darbe girişiminin ilk saatlerinde siyasi liderlerle görüşmek çok önemliydi. Bu yaptığımız görüşmeler sırasında darbe girişimini kınadım ve Türk halkıyla ne kadar dayanışma içerisinde olduğumu ifade ettim. Buraya gelip hem dayanışma konusunda duygularımızı ifade etmek önemliydi hem de bu ziyareti gerçekleştirmek bizim için çok önemliydi."

NATO Genel Sekreteri, darbe girişimi sırasında Türk halkının ve TBMM’nin göstermiş olduğu tavrı da takdirle karşıladıklarını vurguladı.
NATO Genel Sekreteri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile de görüştü. Görüşmeler basına kapalı olarak gerçekleşti. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.