Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

Nazlıaka: "AKP'nin Kadın Vekilleri Tarafından Saldırıya Uğradım"

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, "AKP’nin kadın milletvekilleri tarafından  saldırıya uğrayarak önce arkadan birisi tarafından kollarım tutulmak kaydıyla arkasından çeşitli şekillerde çekiştirilerek ve İlknur İnceöz’ün getirmiş olduğu tornavidayla önce kelepçeyi açmayı denemesi, benim kelepçeyi sürekli hareket etmem nedeniyle onu açamadıktan sonra da mikrofonları bir arada tutan bağlantı yerlerini sökmesiyle benim bileklerim serbest kalmış oldu” dedi.

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın Genel Kurul’da kürsüye kendisini kelepçelemesi üzerine toplantıya birkaç kez ara verildi. Nazlıaka’nın yanına AK Partili ve HDP’li kadın vekiller geldi. Çıkan arbedede AK Partili ve HDP’li kadın vekiller kavga etti. Kavgayı erkek vekiller önlemeye çalıştı. Bazı kadın vekiller yere düştü.

Kelepçe eylemi sonlanan Nazlıaka, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek şöyle dedi:

“Şu anda revirde olan Pervin Buldan’a, itilerek yere düştüğü için daha sonrasında zorlukla ayağa kalkan Şafak Pavey’e ve Antalya Milletvekili Gökçen Enç tarafından saçlarının koparıldığını öğrendiğim HDP’li Milletvekili Burcu Hanım’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Kendimi Meclis kürsüsüne kelepçelemek kaydıyla topluma ve tüm dünyaya mesaj vermek istedim. Demokratik bir hak olan eylem hakkımı kullanarak ki daha önce konuşma talebim Meclis Başkanvekili tarafından reddedilmişti. Onun için bu hakkı kullanarak MHP milletvekillerine seslenmekti. Rejim değişikliğine hep beraber ‘hayır’ diyelim dedim. Sayın Bahçeli ile göz göze gelerek bunu ifade ettim.

AKP’nin kadın milletvekilleri tarafından  saldırıya uğrayarak önce arkadan birisi tarafından kollarım tutulmak kaydıyla arkasından çeşitli şekillerde çekiştirilerek ve İlknur İnceöz’ün getirmiş olduğu tornavidayla önce kelepçeyi açmayı denemesi benim kelepçeyi sürekli hareket etmem nedeniyle onu açamadıktan sonra da mikrofonları bir arada tutan bağlantı yerlerini sökmesiyle benim bileklerim serbest kalmış oldu. Ama ben sonuna kadar devam edecektim eyleme."

Bir soru üzerine Nazlıaka, “Ben her  şeyi göze alarak bu eylemi başlattım” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.