Nazlıaka'dan Vahdettin İnce Hakkında Suç Duyurusu

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, bir televizyon programında 13 yaşındaki çocuğun dini nikah ile evlendirilebileceğini savunan  AK Parti eski Van Milletvekili adayı Vahdettin İnce hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’nde Vahdettin İnce hakkında suç duyurusunda bulundu.
Nazlıaka açıklamasında, İnce’nin, “13 yaşında bir çocuk dini nikah ile evlendirilirse tamamdır”, “İslam hukukuna göre bir kız çocuğu buluğ çağına erdikten sonra evlendirilebilir”, “İslam’ın uygun gördüğü bir şeyi pedofili olarak adlandırmak doğru değildir” sözlerini kullanarak milyonların önünde suç işlediğini belirtti. “Sapkın zihniyeti meşrulaştırmaya çalışan her söz, her eylem bir suçtur” diyen Nazlıaka, Türk Ceza Kanunu’nun 214 ve 217. maddelerinde bahsedilen suçlara istinaden suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti. Nazlıaka, bu suçun aynı zamanda Medeni Kanuna karşı da işlendiğini ifade etti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye’de son 10 yılda 482 bin 908 kız çocuğunun evlendirildiğini, aynı zamanda çocuk istismarıyla ilgili açılan dava sayısının da son 10 yılda yaklaşık 3 kat arttığını belirten Nazlıaka, “Düşünün, yalnızca 2015 yılında 17 bin 918 çocuk doğum yapmış. Bunlar sadece resmi kayıtlara göre sahip olduğumuz rakamlar. 25 Kasım kadın yönelik şiddetle mücadele gününde yaptığımız bu başvurunun Cumhuriyet Savcıları tarafından adil bir şekilde değerlendirilmesini ümit ediyorum. Bu ülkede tek bir çocuk istismarcısı, tek bir kadın düşmanı kalmayana kadar davamızı sürdüreceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.