Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö abd tüik tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Nazlıaka EGO Otobüslerinde Yaşanan Kaza ve Darp Olaylarını Meclis’e Taşıdı

 Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Otobüse bedava bindiği gerekçesiyle 65 yaşın üstünde bir vatandaşımızı darp eden belediye görevlisi ile ilgili adli ve idari soruşturma açılmış mıdır? Açılmış ise ne aşamadadır? Kendisi için nasıl bir yaptırım öngörülmektedir?” sorularını sordu.

Nazlıaka, Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı otobüslerin sürekli kaza, eksik hizmet ve hak gaspına neden olan olaylarla anılması ve EGO otobüs şoförü tarafından darp edilen Aziz Kılıç hakkında bakan Soylu’nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Nazlıaka verdiği önergede, belediye otobüslerinin yaptığı kaza sayısına vurgu yaparak, 21 Eylül’de 84 yaşındaki Aziz Kılıç isimli vatandaşın otobüs şoförü tarafından darp edilmesi iddialarına yer verdi.

Öte yandan, Nazlıaka1989-1994 döneminde EGO’da çalışan kadrolu şoför sayısı 7 bine yakın iken Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 1994 yılından sonra EGO’da çalışmak için kadrolu şoför alınmadığını, bu hizmet belediye şirketleri üzerinden sağlandığını ve BUGŞAS’ın ardından BELKO AIR üzerinden düşük ücretle şoför alımları yapıldığını belirtti.

Nazlıaka, Bakan Soylu’ya şu soruları yöneltti:

“Otobüse bedava bindiği gerekçesiyle 65 yaşın üstünde bir vatandaşımızı darp eden belediye görevlisi ile ilgili adli ve idari soruşturma açılmış mıdır? Açılmış ise ne aşamadadır? Kendisi için nasıl bir yaptırım öngörülmektedir?

Toplu taşım hizmeti veren araçların şoförlerinin işe alımları hangi yöntemle yapılmaktadır? Alımlarda hangi yazılı sınav ve mülakat usulleri izlenmektedir? Alımlar sınavla yapılmıyor ise nasıl denetlenmektedir?

Otobüs şoförü alımlarında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın birinci derecede yakınlarının onayı ile alım yapıldığı iddiaları bakanlığınızca araştırılmış mıdır? Konuya ilişkin yürütülmekte olan bir soruşturma mevcut mudur?

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerin can kayıplarına neden olan büyüklükte kazalar yapmaktadır. Bu kazaların süreklilik kazandığı görülmektedir. Bunun nedenleri nelerdir? Bu konuda bugüne kadar Bakanlığınız tarafından yapılan bir araştırma ve açılan soruşturma var mıdır? Meydana gelen kazalar nedeniyle görevden alınan yönetici ve bürokrat var mıdır?

Önlem alınması için daha ne kadar kaza ve olay yaşanması gerekmektedir?

65 yaş üzeri bir vatandaşımıza saldıracak kadar vicdan ve insanlıktan yoksun bu şoförü kim işe almıştır? Bu alımı yapan görevlilerle ilgili soruşturma açılacak mıdır? Tüm bu yaşananlar dikkate alındığında liyakatten uzak torpille şoför alımına ne kadar göz yumulacaktır?”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.