Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan deaş 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı fenerbahçe babacan Covid19

Nazlıaka: Halı Saha Bariz Şekilde Cumhuriyetin Kurucularına Yönelik Bir Saldırıdır

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Anıtkabir’e halı saha yapılmasına ilişkin açıklamada bulundu. Anıtkabir’in park ve halı saha ile anı mekanı olma özelliğinden uzaklaştırıldığını vurgulayan Nazlıaka, şu ifadeleri kullandı:

“Bizler; hangi nedenle, ne gibi bir bahaneyle olursa olsun, Anıtkabir’in ‘saygı mekanı’ olma niteliğini zedeleyecek bir çivi bile çakılmasına asla izin vermeyeceğiz. Daha önce Anıtkabir'e kurulan park için Anıtkabir Komutanlığı ile görüştüğümüzde parkın bir art niyet ile kurulmadığını söylemişlerdi. Halı saha için ise ‘askerler oynasın diye kurduk’ diyorlar. Bu nasıl bir koruma anlayışıdır? Her metrekaresi ayrı bir tarih, her metrekaresi değerli bir sanat eseri olan bu mekanı böyle mi korumayı düşünüyorlar? Bu yapılan düpedüz saygısızlıktır. Parktan sonra yapılan bu halı saha bariz şekilde Cumhuriyetin kurucularına yönelik bir saldırıdır.”

Anıtkabir Komutanlığı'nın, Anıtkabir'i koruma niyetine ve ehliyetine sahip olmadığının bir kez daha anlaşıldığını belirten Nazlıaka, parkın kalkması için yaptığı açıklamada, “Anıtkabir, Atatürk Orman Çiftliği'ne yapıldığı gibi küçük adımlarla değiştirilmeye, müdahaleye açık hale getirilmeye çalışılıyor” dediğini anımsatarak halı saha konusunda da aynı şeyleri düşündüğünü ifade etti.

Nazlıaka, şöyle devam etti:

“Bir askerin, Anıtkabir gibi kutsal bir mekanda futbol oynayabileceğini düşünmesi öncelikle asker kimliğine yakışmaz. Bu bilinçli bir müdahaledir. Bir kez daha gerek Anıtkabir Komutanlığı'na gerekse Anıtkabir'i istedikleri gibi dönüştürebileceğini düşünenlere sesleniyorum: O ucube parkı nasıl kaldırdıysak o halı sahayı da öyle kaldıracağız. Alın bu sahayı sarayınıza kurun. Yapacağınız maçlar için de AKP Genel Merkezi'ni arayıp rezervasyon yaptırabilirsiniz. Konuyla ilgili hukuksal mücadele için elimden geleni yapacağım. Anıtkabir'i sıradanlaştırmaya kimsenin gücü yetmez.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.