Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu

Nazlıaka, Haremlik-Selamlık Okulu Meclis’e Taşıdı

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Hadımköy TOKİ İmam Hatip Lisesinde başlatılan haremlik-selamlık uygulamasını Meclis’e taşıdı.

Nazlıaka, Hadımköy İmam Hatip Lisesi’nde başlatılan haremlik selamlık uygulaması ile ilgili Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
“Ülkemizde bir yandan eğitim alanındaki sorunlar çığ gibi büyürken, diğer yandan eğitimi temelden sarsacak uygulamalara her gün bir yenisi eklenmektedir. AKP iktidarları döneminde laik ve bilimsel eğitimi dönüştürmeye, çağdışı bir sistem oluşturmaya yönelik atılan adımlara bir yenisi eklenmiştir” diyen Nazlıaka,  Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat Yasası’nda yer alan Atatürk devrim ve ilkeleri doğrultusunda öğrenci yetiştirme uygulamasından 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile vazgeçildiğini, resim ve müzik gibi seçmeli ders sayısının Talim Terbiye Kurulu kararıyla azaltıldığını anımsattı.

Karma eğitimi fiilen ortadan kaldırmaya dönük sayısız açıklama ve uygulama yaşandığını ifade eden Nazlıaka, bazı okullarda kız ve erkek öğrencilerin ayrıldığını belirterek, bunun son örneğinin İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde bulunan Hadımköy TOKİ Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yaşandığını kaydetti.

Okulda kız ve erkek öğrencilerin ortak kullanması gereken eğitim ve sosyal alanların tamamen ayrıldığı yönünde haberlerin basına yansıdığını belirten Nazlıaka, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

“İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde bulunan Hadımköy TOKİ Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yaşanan bu uygulamanın hukuki dayanağı nedir? Bu uygulama milli eğitim temel kanununa aykırı değil midir?

Anayasaya ve eğitimle ilgili yasa ve yönetmeliklere aykırı olan bu uygulamayı yapan yöneticilerle ilgili açılan bir soruşturma var mıdır?

Eğitim sistemimizi, toplumsal değerlerimizi temelden sarsan, laik ve çağdaş eğitime zarar veren bu uygulamalardan ne zaman vazgeçilecektir?

Dünyanın bilimde ve teknolojide ulaştığı nokta ortadadır. Gelişmiş ülkeler eğitimin her alanında bilimi ve teknolojiyi etkin bir şekilde kullanırken ülkemizde eğitimde ortaçağ karanlığını anımsatan uygulamalara her gün bir yenisi eklenmektedir. Hadımköy TOKİ Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan, öğretmen ve yöneticilere, böylesine çağdışı ve sapkın bir zihniyete ülkemizin geleceği olan çocuklarımız emanet edilebilir mi?

AKP hükümetleri döneminde eğitimdeki gerici uygulamalar, AKP’nin zihin haritasında var olan dünyayı yaratma çabasının bir sonucu mudur?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.