Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö tüik abd tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Nazlıaka: Kış Saatinden Vazgeçilmesi Tasarruf Değil, İsraftır

 Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle, yaz-kış saati uygulaması kaldırılmasına ilişkin soru önergesi verdi.

Nazlıaka, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odasının yapmış olduğu çalışmada, yaz saati uygulamasının kalıcılaştırılarak tasarrufa değil, enerji tüketiminde israfa yol açtığını belirttiğini anımsattı.
 
Bu yıl ilk kez elektrik tüketiminin geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6.5 düzeyinde rekor artış gösterdiğini belirten Nazlıaka, TMMOB’un çalışmasındaki “kış saatinin kaldırılmasıyla, özellikle elektrik tüketiminin yoğun olduğu İstanbul, Ankara, Kocaeli, İzmir ve Bursa gibi büyük illerde sabah okula ve işe gitmek için gün doğmadan kalkmak zorunda kalınmasının hane tüketimlerini artırdığı” bulgularına yer verdi. Nazlıaka, “Elektrik Mühendisleri Odası’nın yapmış olduğu çalışma, hükümetin yaz-kış saati ile tasarruf sağlanacağı iddialarını açık şekilde çürütmektedir” dedi.
 
“Yaz-Kış Saati UygulamasındanVazgeçilmesi Hükümetin Aldığı Siyasi Bir Karardır”
 
Nazlıaka, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
 
 
“Yaz ve kış saati uygulamasının kaldırılması yurt genelinde sadece Kasım ayında elektrik tüketimini yüzde 6,5 artırmıştır. Bu artışın toplam bedeli nedir? Kasım ayı baz alındığında bu artışın yıllık miktarı ve tutarı ne olacaktır? Ülke ekonomisinde getirdiği ek yük ne olacaktır?
 
Bu artışın yıl bazında hane halkı elektrik tüketimini ne kadar etkileyecektir? Aile bütçesine getirdiği ek yük ne olacaktır?
 
Yaz-kış saati uygulamasından vazgeçilmesi hükümetin aldığı siyasi bir karardır. Bu karar nedeniyle artan elektrik miktarı vatandaşın cebinden çıkmaktadır. Hükümetin aldığı siyasi kararın faturasını vatandaş ödemektedir. Bu durumu göz önüne alarak elektrik fiyatlarında bir indirim uygulanacak mıdır?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.