Nazlıaka: “Yeni Eğitim Yılı Sorun Devralarak Başlıyor”

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, “2017- 2018 eğitim - öğretim yılı, müfredat tartışmalarının gölgesinde bugün açılışını yapıyor. Ne yazık ki bu eğitim döneminde de sorunların çözümünü değil, iktidar tarafından yaratılan yeni sorunları tartışıyoruz. Özellikle “Atatürksüz müfredat” başlığında oluşturulan ve eril, cinsiyetçi ve gerici bir bakış açısıyla şekillendirilen bir eğitim-öğretim dönemi başlıyor.” dedi.

Nazlıaka, 2017- 2018 Eğitim - Öğretim Yılına ilişkin açıklamada bulundu.

Nazlıaka, Bugün 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen ders başı yapacak. “Türk eğitim tarihinin temeline dinamit koyan 4+4+4 uygulaması, eğitimin tüm paydaşlarını da etkiler haldedir. Öğrenci aldığı eğitimi, öğretmenler ise verdiği eğitimi sorgular hale gelmiştir. AKP iktidarının kindar - dindar tartışmasının zeminiyle ne denli bilim dışı bir gençlik yaratılmaya çalışıldığı ortadadır. İktidarın bu amansız ve tehlikeli tek tipleştirme hırsı, 191 ilçede öğrencilerin tek seçeneğinin imam- hatip lisesi olmasına, Fen ve Anadolu Liseleri’nin kontenjanlarının azaltılmasına, temel liselerde eğitimin verimsizleşmesine ve henüz ilkokul çağında öğrencilerin dogmalara teslim edilmesine yol açmaktadır.”

Eğitim Alanı İktidarın Eğlencesi mi?

AKP iktidarı kurulduğu günden bu güne en büyük tahribatlardan birini hiç şüphesiz eğitim alanında yaşattı. AKP’li eğitim bakanlarının kendi tabirleriyle “otomatiğe bağlanan” değişiklikleri eğitim alanında çözüm değil; her yeni yıl devredilen ve devralınan sorunlar yumağı yarattı.

Okulların açılmasına yalnız bir kaç gün kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunu da artık yanlış buluyorum. TEOG'un kaldırılması lazım” açıklaması AKP’nin eğitimdeki keyfe keder uygulamalarına örnektir. Ben yaptım oldu mantığı, istemiyorum kaldırılsın pervasızlığı ile devam etmekte, çocuklarımızın geleceği iki dudak arasına sıkıştırılmaktadır.

“Diplomasız Bir Cumhurbaşkanı İçin İddialı Sözler”

Yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TEOG açıklamasında “Biz TEOG'la mı geldik. Ne TEOG vardı, ne bir şey vardı. Okursun, sene içinde notların bellidir, bu notlarınla beraber yürürsün” açıklaması yapmıştır. Kendisini cesaretinden dolayı kutluyorum çünkü diplomasız bir Cumhurbaşkanı için eğitim konusunda bu denli cesur konuşmak da başka bir meziyet. Kendisi unuttuysa biz hatırlatalım: Bugün kaldırılmasını ferman buyurduğunuz TEOG sistemi de sizin Başbakanlık döneminizde bizlerin tüm itirazlarına rağmen sizin onayınız ile yürürlüğe girmişti!

Buradan bir kez daha yetkilileri uyarıyorum: Eğitim ideolojik öğretilerle değil; bilim, akıl, çağdaşlık ile geliştirilmesi gereken bir alandır. Her canınız sıkıldığında “bugün yeni bir karar alıyorum” diyerek gençlerinizin hayatı ile oynayamazsınız. Laik ve bilimsel eğitim bir tercih değil zorunluluktur. Bu nedenle çağdaş, bilimsel ve laik eğitimden uzaklaştırılarak başarısızlığa mahkûm edilen her öğrencinin sorumluluğu bu gerici eğitim politikalarını getirenlerin üzerindedir.

Yakın zamandan teröre kurban verdiğimiz şehit öğretmenlerimiz Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz’ı anarak 2017- 2018 yılında tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize başarılar dilerim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.