Öne Çıkanlar chp tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül bm aselsan Koronavirüs Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping Cengiz inşaat Vajinismus

Nazlıaka: “Yerinde Sökülen Elli Yıllık Bir Ağaç Kaç Metreküp Rant Demektir?”

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Başbakan Binali Yıldırım’a “Yerinde sökülen elli yıllık bir ağaç kaç metreküp asfalt ve rant demektir?” diye sordu.

Aylin Nazlıaka, ODTÜ’deki ağaç kesimleri hakkında Başbakan Yıldırım’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.
Nazlıaka vediği önergede, “ODTÜ’de binlerce ağacın kesilerek çıktığı nokta Gökçek’lerle bağlantılı olduğu iddia edilen Güzelevler ve diğer malum kooperatiflerdir. Bu kooperatif üyeleri arasında bazı yargı mensupları ve üst düzey bakanlık bürokratlarının olduğu konusu ise araştırılması gereken bir başka iddiadır” ifadelerini kullanarak Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

 “İş makineleri ODTÜ’ye neden gece yarısı girmiştir? Bu bir utancın ve yapılan doğa katliamının üstünü örtme çabası değil midir?

Yerinde sökülen elli yıllık bir ağaç kaç metreküp asfalt ve rant demektir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verilerine göre, Başkentte 2016 yılında hava kirliliği sınırı (PM 10 sınır değeri) 420 defa aşılmıştır. ODTÜ’de katledilen binlerce ağaç bu sayıyı kaça çıkartacaktır?

2013-2017 yıllarında açılan yol güzergahına yakın olan İncek, Çayyolu, Yakupabdal, Tulumtaş ve çevresindeki arsa satış sayısı nedir? Kaç dönüm arsa el değiştirmiştir?

Elli yıllık bir ormanın yarattığı eko sistemi yeni dikilen ağaçlarla sağlayabileceğinizi düşünüyor musunuz?”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.