Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tüik tesk genel başkanı bendevi palandöken abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

"OHAL Devam Etmelidir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, OHAL’in devam etmesini savunurken, CHP’nin başlattığı “Adalet Yürüyüşü”nü ise eleştirmeye devam etti. Bahçeli, “Türkiye’yi kaosa, cepheleşmeye, karanlığa sürüklemeye ve siyasi şov yapmaya kimsenin hakkı yoktur. CHP kendisine çeki düzen vermelidir, sözlü sazlı adalet arayışı ile Türkiye’nin Ankara’dan İstanbul’a geçiş güzergahında gösteri yapmaya gerek yoktur” dedi.

Bahçeli, Parti Genel Merkezince düzenlenen bayramlaşma programında konuştu. Fethullah Gülen Terör Örgütü ile mücadele kapsamında OHAL’in devam etmesi gerektiğini söyledi.

Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı sistemini getiren anayasa değişikliğini ve OHAL’i savundu. TBMM İçtüzük değişikliğinin ve anayasa değişikliği ile ilgili uyum yasalarının ise bir an önce Meclis’ten çıkması gerektiğine işaret etti.

Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye, parlamenter demokrasiden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş sağlamıştır. 16 Nisan itibari ile yapılan Referandumun halkımız tarafından kabulü ile bu yasallaşmış, şimdi uygulama aşamasına geçilmiştir.  Buda 347 günün önemli bir kilometre taşıdır. Bu değişikliğin toplum hayatına uygulanabilirliği tartışılmalı. TBMM'nin verimli çalışabilmesi için içtüzük üzerinde bir uzlaşı sağlamak suretiyle gerçekleştirilmeli, partiler arası bir diyalogla yapılmalıdır. Bunun yanında uyum yasalarına öncelik verilmelidir. Bütün bunlar yapılırken, PKK ve FETÖ terör örgütleri ile mücadele hiçbir şart altında ihmale uğratılmamalı, gevşetilmemelidir. Bir yıla yaklaşan süre içerisinde teşhis konularında çaba sarf edilirken, Türkiye'de de çok şeyler olmaktadır. Türkiye7de 15 Temmuz vahşice yapılan bir darbe teşebbüsüdür. Cumhuriyet tarihinde görüşmemiş bir darbe teşebbüsüdür. Vahşice ve acımasızcadır. Türkiye yok edilmeye çalışılmıştır. OHAL devam etmelidir. OHAL’e dahil edilen konulara devam edilmelidir.”

“CHP Kendine Çeki Düzen Vermelidir”

Bahçeli, CHP’nin başlattığı, “Adalet Yürüyüşü”nü çok sert bir dille hem eleştirdi hem de bazı suçlamalarda bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenen Bahçeli şöyle dedi:
“OHAL’i özgürlüğe karşıt gibi algılayarak tamamen kalkmasını isteyenler 15 Temmuz’un tesir alanında olanlar tarafgir olmalıdır. Herkes haddini iyi bilmelidir.  15 Temmuz’a sahip çıkılmamalıdır. 15 Temmuz gerçekleşmiş olsaydı, parlamento kalır mıydı, Türkiye Cumhuriyeti hangi halde olurdu. 15 Temmuz gerçekleşmiş olsaydı, adaletin asından kim bahsedecekti. Hangi adalet uygulanacaktı. O zaman böyle bir adalet için yürümenin hedefi neresi olacaktı. Maltepe’mi olacaktı, Ankara başkentimizi mi olacaktı? Bunları da hep beraber dikkate almak lazımdır. Türkiye’yi kaosa cepheleşmeye karanlığa sürüklemeye ve siyasi şov yapmaya kimsenin hakkı yoktur. CHP kendisine çeki düzen vermelidir, sözlü sazlı adalet arayışı ile Türkiye’nin Ankara’dan İstanbul’a geçiş güzergahında gösteri yapmaya gerek yoktur. Bu anlayışla;  MHP hassasiyetini korumaktadır. Önce ülkem ve milletim sonra partimin anlayışı iye doğruları söylemekte gerekli uyarıları yapmaktadır. Uyarılara dikkat çekmek istemiyorlarsa kendilerinin bileceği bir iştir.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.