Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat cumhurbaşkanı erdoğan

“Onur Yürüyüşü’nün Güvenli Bir Şekilde Gerçekleşmesi Sağlanmalı”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, “LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne dair katliam çağrısına karşı İstanbul Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü ivedilikle harekete geçmeli, yürüyüşün güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamalıdır” diye konuştu.

Akatlı yaptığı yazılı açıklamada, Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transgender ve İnterseks Birliği (LGBTİ) Onur Yürüyüşü’ne, Alperen Ocakları’nın “her şeyi göze alarak engel olacakları” yönündeki beyanına tepki gösterdi. “LGBTİ bireylerin 14 yıldır gerçekleştirdiği LGBTİ Onur Yürüyüşü, tüm yetkililerin gözleri önünde farklılıklara en ufak tahammülü olmayan bir grup zorba tarafından tehdit ediliyor” diyen Akatlı, bunun açıkça “nefret suçu” olduğunu belirtti. Akatlı, şöyle konuştu:

“Türkiye’nin ‘kindar ve dindar nesil’ ülküsüyle sistemli şekilde içine sürüklenmiş olduğu karanlık iklimden, kurumsallaşmış nefret ve şiddetten beslenen bu zihniyetin LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne dair katliam çağrısına karşı İstanbul Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü ivedilikle harekete geçmeli, Onur Yürüyüşü’nün güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamalıdır.

Ülkemizde barış içinde bir arada yaşama iradesinin, eşit, özgür ve adil bir geleceğin savunucusu olduğumuzu bir kez daha hatırlatır, toplumun tüm kesimlerinden mazlum ve mağdur yurttaşlarımızın yanında yer almaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.