Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Güneydoğu'da süren operasyonların terör bitene kadar devam edeceğini söylerken, Büyükşehir Yasası'yla ilgili bir çalışma yapıldığını açıkladı. 

İçişleri Bakanı Efkan Ala, bir televizyon kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Ala, Mardin, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da bazı değerlendirmelerde bulunduklarını belirterek,  “Şu an itibariyle Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçeleri, Diyarbakır’ın Sur İlçesi ve Mardin’in Dargeçit İlçesinde sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Terörle mücadele terör bitinceye kadar devam edecek. Hiçbir gerekçe terörü haklı kılamaz. Terör insanlık dışı bir yöntemdir. Demokrasi teröre olan desteği azaltır” dedi.

-“KEŞKE MUHALEFETLE TERÖRE KARŞI BİRLİKTE DURABİLSEK”-

Bölgede ne kadar terörist olduğu sorusuna ise bunun dinamik bir durum olduğunu cevabını veren Ala, “Bazıları Suriye ile sınır aradan sadece bir demiryolu geçiyor. Bir rafine, izole edilmiş bir ilçeden de bahsetmiyoruz. Teröristler Sur'da evlere girmişler konuşlanmışlar hendekler kazmışlar. Bunları yaparken de zaman zaman belediyenin araçlarını kullanmışlar” diye konuştu.

“Keşke muhalefetle teröre karşı birlikte durabilsek” diyen Ala, çözüm sürecinde hem terör örgütünün hem oradaki bazı yapıların bunu istismar etmeye çalıştığını, şimdi de istismar etmeye çalışanlar olduğunu söyledi. Diyarbakır’da otobanın önüne hendekler kazılıp oraların bombalandığını ifade eden Ala, “Hangi gerekçe ile Diyarbakırlı hemşerim eziyet çekiyor. Neden belediye yol yapmıyor da hendek kazıyor?” diye sordu.

-BÜYÜKŞEHİR YASASI DEĞİŞECEK Mİ?-

Büyükşehir Yasası ile ilgili çalışma yapıldığını fakat yasa çıkması için toplumsal iklimin önemli olduğunu ifade eden İçişleri Bakanı Ala, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) bildirisine de şu sözlerle değindi:

“DTK bildirisinde özyönetim ilanları ve hendek kazılmasını destekleyen bir metin ortaya kondu. Bunu söyleyen siyaset meşruluğunu kaybeder. Önce aldığınız yetkiyi hizmete dönüştürün.”

-“BUNLAR DEMİRTAŞ’IN GÜNCEL SİYASİ ŞIMARIKLIĞIYLA KONUŞULACAK İŞLER DEĞİL”-

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Gelecek yüzyılda bir Kürdistan gerçeği olacak” sözlerinin hatırlatılması üzerine Bakan Ala, “Bizim işimiz Demirtaş'ın ne dediğini analiz etmek değil. Bunlar güncel siyasi şımarıklıkla konuşulacak işler değil biz hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.

Bölgede terör örgütünün sivil insanları katlettiğini söyleyen Ala, AK Parti ilçe başkanının akrabalarının vefat ettiğini de sözlerine ekledi. Bölgedeki yatırım atmosferinin de bozulduğunu belirten Ala, “Sivil insanları katlediyorlar, ondan sonra 'bunu devlet yaptı' deyin diye telkinde bulunuyorlar. Orada sadece HDP yok AK Parti var diğer partiler var. Yazık değil mi bir yatırım atmosferi vardı. Diyarbakır'da 12 yılda yapılan şey 25 milyar Lira. Şu anda 5 milyar Liralık yatırım devam ediyor. Nasıl devam edecek? Esnaf kan ağlıyor. Bu kadar güzel iyileşmeler varken bu hendeklerin şiddetin ne mantığı var? Bunu nasıl siyaset olumlayabilir? AK Parti neyi geri aldı? Hep ileriye yönelik iyi şeyler yapacağız diyoruz” diye konuştu.

-“TAHİR ELÇİ KONUSUNDA KAFA BULANDIRICI HABERLERE İTİBAR ETMEYİN”-

Tahir Elçi soruşturmasıyla ilgili kafa bulandıracak haberlere itibar edilmemesi gerektiğini ifade eden Bakan Ala, deliller toplanırken de saldırılar olduğunu ve yanlış yapanın karşısında olduklarını söyledi.

Bakan Ala ayrıca şöyle dedi:

"Marksist Leninist bir terör örgütü gelip bizim topraklarımızda, bazı kimseleri arkasına alarak, bazı siyasi organizasyonların desteğini alarak, dışarıdan başka ülkelerin göz kırpmalarının neticesi olarak burada ameliyat yapamaz. Burada insanlara zulmedemez. Herkes bilsin ki bu ülke vatandaşlarını bu devlet, bu millet orada hiçbir zaman teröre, teröristlere terk etmeyecektir, etmez de bunun gereği yapılıyor. Biz çok problem gördük, aştık. Bunu da aşacağız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.