Öne Çıkanlar Arap Çinde kullanımda olan 5G baz istasyonu sayısı Çinde üniversite öğrenci sayısı Çin Büyükelçiliği Çin Yeni Bir Ticari Telekomünikasyon Uydusu Fırlattı Çin Ticari Uçak Şirketi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Çeyiz Kadar Önemli

Orman Bakanından Ergene Yanıtı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ergene Nehri’nin Edirne Uzunköprü İlçesinden geçen bölümünde yapılan ölçümde 1 litre suda 30 mikrogram siyanür tespit edildiği hususunun gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in soru önergesini yanıtlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Ergene Nehri’nde alınan tedbirler neticesinde kirlilik parametrelerinin önceki yıllara göre önemli ölçüde azaldığını belirtti.

Bakan Eroğlu, Ergene Nehri Havza Koruma Eylem Planı başlangıcında 3,1 milyar TL ödenek öngörüldüğünü, yatırımlara paralel olarak harcamaların devam ettiğini kaydetti.

Ergene Nehri’nin Edirne Uzunköprü İlçesinden geçen bölümünde yapılan ölçümde suda 1 litrede 30 mikrogram siyanür tespit edildiği hususunun gerçeği yansıtmadığını ifade eden Eroğlu, “Söz konusu ölçümde kullanılan cihaz, 30 mikrogramdan daha az olan ölçüm sonuçlarını okuyamadığından dolayı sudaki gerçek siyanür değerini doğru olarak göstermemektedir. DSİ ve İSKİ laboratuvarlarında 4 Temmuz 2016 tarihinde yapılan analizlere göre toplam siyanür konsantrasyonu 1,736 ug/L olarak raporlanmıştır. Elde edilen neticeler 30 Kasım 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve 10 Ağustos 2016 tarihinde revize edilen Yerüstü Su Kalitesi Yönetmeliğine göre limit aşımının olmadığını göstermektedir” dedi.

Eroğlu, 2017 ve 2019 arasında suyun kalitesi kademeli olarak 2. Sınıfa, 2020’lerden itibaren 1. sınıf su niteliğine ulaşması, arıtılmış sanayi atık sularının Marmara’ya derin deniz deşarj edilmesi ile de Ergene Nehri’nin tabii debisinde akmasının hedeflendiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.